Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.

7. septembra 2017 udelil Zväz slovenských vedeckých spoločností štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE. Certifikáty získali dve pracoviská Slovenskej technickej univerzity Bratislava, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie a Stavebná fakulta. Z Technickej univerzity Košice (TUKE) uspeli Stavebná fakulta a Strojnícka fakulta.

Značka EUR-ACE® je Európskou komisiou zahrnutá medzi “European Quality Labels”, čo garantuje kvalitu inžinierskeho študijného programu a súčasne zaisťuje vedeckú a akademickú kvalitu študijného procesu, pričom potvrdzuje praktické znalosti a zručnosti absolventov pre ich budúce zamestnanie.

Medzinárodná akreditácia je trendom, ktorý bol prezentovaný v Programovom vyhlásení vlády SR (časť VŠ) s cieľom zabezpečenia nezávislého hodnotenia úrovne poskytovaného vysokoškolského vzdelávania z pohľadu zaistenia kvality v európskom vysokom školstve. (z TS Zväzu slovenských vedeckotechnických spoločností)

Certifikát

Tlačová správa (TS) - pdf

O udalosti informovala vo svojom spravodajstve aj televízia TA3.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.

Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur

Dnes je to presne 25 rokov, čo po prvýkrát vyšiel denník SME.