Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.

7. septembra 2017 udelil Zväz slovenských vedeckých spoločností štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE. Certifikáty získali dve pracoviská Slovenskej technickej univerzity Bratislava, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie a Stavebná fakulta. Z Technickej univerzity Košice (TUKE) uspeli Stavebná fakulta a Strojnícka fakulta.

Značka EUR-ACE® je Európskou komisiou zahrnutá medzi “European Quality Labels”, čo garantuje kvalitu inžinierskeho študijného programu a súčasne zaisťuje vedeckú a akademickú kvalitu študijného procesu, pričom potvrdzuje praktické znalosti a zručnosti absolventov pre ich budúce zamestnanie.

Medzinárodná akreditácia je trendom, ktorý bol prezentovaný v Programovom vyhlásení vlády SR (časť VŠ) s cieľom zabezpečenia nezávislého hodnotenia úrovne poskytovaného vysokoškolského vzdelávania z pohľadu zaistenia kvality v európskom vysokom školstve. (z TS Zväzu slovenských vedeckotechnických spoločností)

Certifikát

Tlačová správa (TS) - pdf

O udalosti informovala vo svojom spravodajstve aj televízia TA3.

Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť

Jeden z importovaných sviatkov som si s vnúčatami natoľko obľúbil, že za ním už po tretí raz vycestujeme. Opät do Tatralandie.

Brieždenie pod lomenicou

Úspešný workshop ARCHTVOR má už druhý ročník za sebou.

Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?

Využite Kombiprodukt a získajte najvýhodnejší úrok na trhu