Zateplenie zvyšuje hodnotu vášho domu a prináša úspory

Na príjemné bývanie výrazne vplýva zateplenie. Správne zateplený dom prináša úspory a má po celý rok vyrovnanú vnútornú klímu.

Správna kombinácia nosného muriva a zateplenia prináša investorovi výraznú úsporu nákladov na realizáciu. Štíhle obvodové murivo s dostatočnou izoláciou vám získa cenný priestor navyše. Ako užívateľa vás poteší viac priestoru na bývanie, ako investora vyššia efektívnosť investície, obzvlášť v mestách s drahými stavebnými pozemkami. Zateplením dokážete skrátiť aj čas výstavby vášho domu. Omietanie vonkajšieho muriva je komplikovanejšie, drahšie a vyžaduje si viac času na realizáciu. Neušetríte len pri výstavbe domu. Získate oveľa viac. Počas chladných mesiacov zateplenie chráni dom ako hrejivý kabát, ktorý udržiava teplo tam, kde je to potrebné. Naopak v lete pôsobí ako ochranný štít a zabraňuje prehrievaniu muriva.

Výber izolantu a zateplenia ovplyvňujú mnohé faktory. Pre rýchlu orientáciu vyskúšajte kalkulačku Hrúbka zateplenia. Ak chcete získať zateplenie s dobrým pomerom cena/kvalita/prínos, je namieste sa poobzerať po zateplení s izolantom na báze polystyrénu. Ak výhody polystyrénu skombinujete s vysokou paropriepustnosťou, získate homogénny, vysoko difúzne otvorený obal domu.

Práve zateplenie Baumit open pozostáva z navzájom zosúladených komponentov najvyššej kvality. Vysoká paropriepustnosť je zabezpečená patentovaným systémom otvorov v izolante, ktoré zabezpečujú rýchly odvod vodných pár. Vzduch uzavretý v otvoroch zas prispieva k účinnej tepelnej izolácii.

Vyššie spomínané vlastnosti prispievajú k rýchlejšiemu vysušeniu novostavieb a umožňujú aj zmenu v tradičnom poradí prác na dome. Omietanie stien a liatie poterov v dome po zateplení fasády už nemusí byť rizikom ohrozujúcim kvalitu stavby. Vďaka špeciálnym vlastnostiam lepiacej stierky je možné zatepliť aj staršie stavby so zvýšenou vlhkosťou a obsahom solí v murive.

Pre množstvo a cenu zateplenia využite náš Kalkulátor. Systémom Baumit open je zateplených v celej Európe už viac ako 12 mil. m2 fasád. So zateplením ste doma vždy v dobrých rukách.
Text a foto: Baumit, Info-linka: 02/59 30 33 33, www.baumit.sk

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.