Letná univerzita pre stredoškolákov 2017

Počas troch dní od 6. do 8. septembra 2017 sa uskutočnila na pôde STU v Bratislave Letná univerzita pre stredoškolákov 2017.

Počas troch dní od 6. do 8. septembra 2017 sa uskutočnila na pôde Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Letná univerzita pre stredoškolákov 2017. Študenti gymnázií, budúci ambasádori dobrých správ a informácií o STU, mali možnosť prejsť sa všetkými fakultami a na vlastné oči sa tak presvedčiť, ako to na daných fakultách prakticky funguje.

V rámci pobytu bol pre nich pripravený bohatý poučno-zábavný program - od rôznych zaujímavých prednášok, ktoré predniesli pedagógovia jednotlivých fakúlt až k pracovným workshopom, ktorých vedenie mali na starosti naši študenti. Stredoškoláci tak mali možnosť vzhliadnuť laboratóriá konštrukcií pozemných stavieb, hydrotechniky, paralelných výpočtov na katedre matematiky a vypočuť si zaujímavú prednášku o 4D BIM v plánovaní výstavby, v ktorej uspeli naši študenti.

Veríme, že poznatky a skúsenosti, ktoré ambasádori získali na našej fakulte – budú tlmočené ostatným spolužiakom, ktorých veľmi radi privítame medzi sebou...

Bc. Peter Drahoš, ZŠ SvF

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“