Letná univerzita pre stredoškolákov 2017

Počas troch dní od 6. do 8. septembra 2017 sa uskutočnila na pôde STU v Bratislave Letná univerzita pre stredoškolákov 2017.

Počas troch dní od 6. do 8. septembra 2017 sa uskutočnila na pôde Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Letná univerzita pre stredoškolákov 2017. Študenti gymnázií, budúci ambasádori dobrých správ a informácií o STU, mali možnosť prejsť sa všetkými fakultami a na vlastné oči sa tak presvedčiť, ako to na daných fakultách prakticky funguje.

V rámci pobytu bol pre nich pripravený bohatý poučno-zábavný program - od rôznych zaujímavých prednášok, ktoré predniesli pedagógovia jednotlivých fakúlt až k pracovným workshopom, ktorých vedenie mali na starosti naši študenti. Stredoškoláci tak mali možnosť vzhliadnuť laboratóriá konštrukcií pozemných stavieb, hydrotechniky, paralelných výpočtov na katedre matematiky a vypočuť si zaujímavú prednášku o 4D BIM v plánovaní výstavby, v ktorej uspeli naši študenti.

Veríme, že poznatky a skúsenosti, ktoré ambasádori získali na našej fakulte – budú tlmočené ostatným spolužiakom, ktorých veľmi radi privítame medzi sebou...

Bc. Peter Drahoš, ZŠ SvF

Prihláste sa a vložte PR článok

Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Trendy udržateľnej architektúry

Katedra architektúry zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave bola tento víkend na Design days 2017 v obchodnom dome Styla!

Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.