INZERCIA

Týždeň chutných prednášok v Poluse

Nenechajte si ujsť týždeň prednášok a ukážok varenia, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky.

Spájajú sa vám prednášky s nudnou atmosférou školského vyučovania? To ste ešte nezažili tie polusácke! Nenechajte si ujsť týždeň prednášok, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky. V Polus City Center od 18. septembra štartuje tradičný Festival jedla pre detské brušká.

Hoci je festival najmä o varení pre najmenších, na svoje si prídu nielen mamičky a oteckovia, ale všetci priaznivci zdravej stravy, ktorí neradi robia kompromisy medzi tým, čo im chutí a tým, čo odporúčajú výživoví špecialisti. Načerpajte desiatky inšpirácií do studenej aj teplej kuchyne, tipy na raňajky, desiatu do školy, rodinný obed či slávnostné príležitosti. Zoznámte sa s novými ingredienciami, trendami v oblasti gastronómie, posvieťte si na mýty, ktoré sa točia okolo jedál a oddeľte ich od faktov. To všetko pod taktovkou lektorov z Radosti variť – populárnej školy varenia v Poluse.

Od pondelka až do nedele čaká návštevníkov festivalu séria podnetných prednášok, ktoré nielen fundovane, ale aj zážitkovo vyplnia biele miesta vedomostí o tom, čo si pýtajú detské, no i tie dospelácke brušká. Jedlo ako liek aj jedlo ako pôžitok bude predmetom lekcií, vďaka ktorým si rozšírite obzory a vpustíte do hrncov svieži vietor nových nápadov.

Festival vyvrcholí veľkým finále v nedeľu 24. septembra popoludní v Rotunde Polus City Center, kde sa predstaví Vojta Artz so svojou kuchárskou šou a skvelú náladu navodí moderátorka Zuzka Vačková.

Súčasťou festivalu budú aj súťaže o hodnotné ceny, preto nezabudnite sledovať novinky na webovej stránke Polusu www.polus.sk, staňte sa fanúšikom facebookovej fanpage www.facebook.com/poluscitycenter alebo sa informujte osobne pri infopulte Polusu o možnostiach zapojiť sa a vyhrať.

A na čo všetko sa môžete v rámci pestrého programu Festivalu jedla pre detské brušká tešiť?

18.9. Pondelok

11.00 – 14.00 Zdravé cestovinky – Adelka Dubnická

Workshop pre malých i veľkých spojený s ochutnávkou. Adelka bude pripravovať cestoviny v zdravšej verzii, deti sa môžu pozerať, niečo sami vyskúšať a po dovarení ochutnávať.

Ochutnávka: 13.00

Vstup voľný

17.00 – 18.00 Rýchlo a zdravo / prednáška – Janka Trebulová

Nové a hlavne zaujímavé podanie varenia so súčasnou zmenou postoja k sebe samej, predstavenie menej známych surovín, s ktorými môžeme obohatiť aj stravu pre deti, individuálne konzultácie týkajúce sa výživy a možnosť zmerania množstva svalov, tukov, metabolický vek, vnútrobrušný tuk a bazálny metabolizmus.

Vstup voľný

19.9. Utorok

11.00 – 14.00 Vege desiata pre deti – Marek Mráz

Workshop spojený s ochutnávkou. Marek bude s interaktívnym zapojením detí pripravovať vegetariánske „street food burgre“. Deti budú súťažiť a spoznávať zeleninu, rozprávať sa o význame konzumácie zeleniny a ovocia.

Ochutnávka: 13.00

Vstup voľný

18.00 – 21.00 Ako vybrať tie najlepšie suroviny pre vaše dieťa /prednáška – Silvia Horecká

Príprava domácich jedál z vhodných druhov múk.

Rastlinné mlieka: Majú význam v detskej výžive?

Koľko cukru dopriať deťom a v akej forme?

Koľko vlákniny a celozrnných výrobkov je vhodné zaradiť do detskej stravy?

Kazeín a lepok nie sú spoločenským problémom.

Stravovanie pri potravinových alergiách a intolerancii na laktózu.

Diskusia

Je potrebné sa registrovať

20.9. Streda

18.00 – 20.00 – RAW FOOD / prednáška – Zuzana Frešo

Prednáška a workshop spojený s ochutnávkou. Dozviete sa všetko o RAW strave a ako ju správne a chutne pripravovať.

Je potrebné sa registrovať

21.9. Štvrtok

11.00 – 13.00 Mňamky pre najmenších Janka Trebulová

Kurz pre maminky, ktoré na kurz môžu zobrať aj deťúrence.

Je potrebné sa registrovať

17.00 – 19.00 NESLADÍM / prednáška – Angelika Kutišová, Vladimíra Olle

Cukor ako droga. Odolať sladkému už nebude vecou úpornej sebadisciplíny a ovládania sa, ale pôjde o prirodzené rozhodnutie, že „skrátka nechcem“. A ako to aplikovať na dieťa?

Je potrebné sa registrovať

22.9. Piatok

16.00 – 19.00 – Martina Grňová
Stretnutie so známou kuchárkou a výherkyňou súťaže Masterchief. Môžete sa prizerať, ako sa zvŕta v kuchyni pri príprave zdravších jedál a samozrejme, nebude chýbať ochutnávka.

Vstup voľný

23.9. Sobota

11.00 – 13.00 Grécka kuchyňa – Denisa Vinczeová

Príprava fajných gréckych pokrmov, do ktorej sa môžu zapájať dospelí aj deti. Spojené s ochutnávkou.

Ochutnávka: 12.30

Je potrebné sa registrovať

24.9. Nedeľa

11.00 – 14.00 Škola varenia v POLUSE – Deň otvorených dverí

Janka Kováčová – pripraví „zdravšie muffiny“ a deti si ich môžu ozdobiť

Rony Póda – food carving. Rony naučí vyrezávať do ovocia a zeleniny veľkých i malých.

Je potrebné sa registrovať

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Prihláste sa a vložte PR článok

Najčítanejšie tlačové správy


Najčítanejšie správy na SME


Neprehliadnite tiež

Tlačové správy

Zóna Nové Nivy splnila kvalifikačné podmienky pre registráciu

HB Reavis opäť preukázal svoje odhodlanie prispievať k zlepšovaniu kvality života.

Tlačové správy

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Tlačové správy

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Tlačové správy

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.