Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.

Projekty, ktoré podporujú rozvoj cestovného ruchu a pomáhajú revitalizovať pamiatky, prírodné krásy alebo iné symboly Prešovského kraja, majú šancu získať finančné prostriedky od jedného z najväčších zamestnávateľov regiónu – Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.

Projekty môžu získať väčšie čiastky

„Náš pivovar tento rok oslavuje 50. narodeniny, sme tak už pol storočia súčasťou tohto regiónu a ja som nesmierne hrdý, že môžeme tento rok opäť prispieť k zlepšeniu kvality života obyvateľov Prešovského kraja. Navyše, podľa nových pravidiel môžu jednotlivé projekty získať pomerne veľké čiastky, na rozdiel od minulosti, kedy bola čiastka na jeden projekt limitovaná,“ hovorí Ján Čerkala, riaditeľ Pivovaru Šariš.

O príspevok sa môžu uchádzať slovenské mimovládne subjekty registrované Ministerstvom vnútra SR. Maximálna výška príspevku na jeden projekt nie je určená. Každý žiadateľ však môže z celkovej sumy 16 tisíc eur získať podporu len na jeden svoj projekt.

Riaditeľ Čerkala: Viac turistov, znamená viac práce a prosperity

Riaditeľ pivovaru Ján Čerkala zdôrazňuje, že chcú podporiť a využiť veľký potenciál kraja v cestovnom ruchu, upriamiť pozornosť na krásne veci, pamiatky, hrady, prírodné úkazy, ktoré potrebujú obnovu a pritiahnuť tak ľudí do regiónu, ktorí zároveň podporia aj hotelový a reštauračný segment. „Aby skrátka fungoval princíp nabaľujúcej sa snehovej gule, viac turistov, viac práce, vyššie tržby, rozvoj regiónu a lepší život pre ľudí v našom kraji,“ vysvetľuje Čerkala.

Doposiaľ rozdali takmer 300 tisíc eur

Podľa Štefánie Lenzovej, šéfky Komunitnej nadácie Veľký Šariš, je pivovar Šariš vzorom firemnej filantropie, o čom svedčia aj výsledky spolupráce za posledných 14 rokov. „Od začiatku grantového programu v roku 2004 Pivovary Topvar, ktorých súčasťou je aj Pivovar Šariš, rozdali 290 tisíc 17 eur celkovo na 146 projektov – prvých desať rokov ešte pod hlavičkou Občianska voľba a neskôr už pod názvom Šariš ľuďom.

Prioritou podpora jedinečnosti regiónu

Našou prioritou je podporiť, aby sa niečo prospešné urobilo pre rozvoj regiónu, šancu získať finančné prostriedky majú projekty, ktoré berú na zreteľ udržateľnosť rozvoja a jedinečnosť regiónu, sústredia sa na obnovu pamiatky, resp. revitalizáciu prírodného prostredia, čím prispejú k rozvoju cestovného ruchu,“ doplnila informácie Štefánia Lenzová.

Projekty vyberie komisia odborníkov

Projekty, ktoré získajú grantový príspevok, vyberie transparentne komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj.

Podrobné informácie a formuláre k žiadostiam sa dajú stiahnúť na adrese www.komunitna-velkysaris.sk, mimovládne organizácie môžu projekty podávať do 31. októbra 2017. Víťazné grantové projekty budú zverejnené do 31. decembra 2017 na stránkach www.pivovarytopvar.sk a www.komunitna-velkysaris.sk.

RENÁTA NÉMETHOVÁ

V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov

„Nikdy som to neoľutoval,“ povedal o svojej životnej dráhe Josef Schwarz, ktorý v roku 1930 založil predchodcu dnešného Kauflandu

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.