Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Vieme, ktorá banka ponúka najvýhodnejšiu hypotéku na trhu

Žiadne „od“ a žiadne háčiky. V tejto banke to ide aj férovo – s jednotným úrokom 1,2 % p.a. naozaj pre každého.

Vďaka rekordne nízkym úrokom na hypotékach si môžete zabezpečiť vlastné bývanie alebo refinancovať svoju hypotéku už niekoľko mesiacov lacnejšie, ako kedykoľvek predtým. Aj keď na vývoji úrokových sadzieb vidieť, že bankám sa do ich ďalšieho znižovania už veľmi nechce a od mája tohto roka úroky na hypotékach postupne rastú. Podľa štatistík Národnej banky Slovenska dosiahla priemerná úroková sadzba na nových hypotékach v auguste úroveň 1,69 % p.a.

Aktuálne marketingové ponuky jednotlivých bánk síce propagujú úroky dokonca už pod úrovňou 1 %, no výška augustovej priemernej úrokovej sadzby jasne potvrdzuje, že väčšina ľudí dostáva na svojich hypotékach výrazne vyššie úroky, ako tie, ktoré banky propagujú vo svojich kampaniach. Určite to poznáte aj vy. Najnižšie úrokové sadzby na hypotékach sú podmienené splnením dodatočných podmienok, ktorých neplnenie môže byť sankcionované, väčšinou začínajú slovíčkom „od“ a maximálne úrokové sadzby na svojich hypotékach banky nezverejňujú. Na trhu stále chýba transparentnosť a naozaj férová ponuka. My však vieme, ktorá banka ponúka najvýhodnejšiu hypotéku na trhu – bez dodatočných podmienok, bez háčikov, s rovnakým úrokom pre každého.

Žiadne „od“ - ide to aj férovo, bez akýchkoľvek háčikov

Jedinou bankou na Slovensku, ktorá dlhodobo poskytuje na hypotéke výhodnú a jednotnú úrokovú sadzbu naozaj pre každého, a to bez dodatočných podmienok a ďalších háčikov, je stále Prima banka. Od 1. septembra navyše Prima banka prišla s mimoriadnou ponukou, v rámci ktorej poskytuje na hypotéke so 4-ročnou dobou fixácie úrok 1,2 % p.a. pre každého. Tým, že ide o jednotný úrok, ktorý banka poskytne každému jednému klientovi, ktorý preukáže schopnosť splácať požadovanú výšku úveru, ide historicky o najvýhodnejšiu hypotéku na Slovensku. Pri prenose hypotéky do Prima banky vám zároveň banka preplatí poplatok za predčasné splatenie nevýhodnej hypotéky vo vašej banke a to až do výšky 1 % z novej hypotéky. Pri prenose hypotéky do Prima banky nepotrebujete žiadne nové doklady. Stačí vám pôvodná úverová a záložná zmluva a pôvodný znalecký posudok, ak ho máte k dispozícii. Banka vašu žiadosť o hypotéku posúdi na počkanie a vy tak už pri prvej návšteve pobočky môžete odísť s novou úverovou zmluvou. Prima banka tak naďalej dokazuje, že bankovať sa dá nielen jednoducho, rýchlo a výhodne, ale aj maximálne transparentne.

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.