Štvrtok, 9. júl, 2020 | Meniny má LujzaKrížovkyKrížovky

Nový článokStanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Ra

Komu prekáža výhra v 700 miliónovej arbitráži?

(Zdroj: Thinkstock)

Komu prekáža výhra v 700 miliónovej arbitráži?

Naša advokátska kancelária prestáva rozumieť verejnej diskusii na tému vyhratej arbitráže, ktorá zachránila Slovenskej republike 700 miliónov eur. A kladieme otázku, komu a prečo vlastne táto výhra prekáža? Pretože skutočne vážny problém by predstavoval práve opačný výsledok arbitrážneho súdu vo Viedni. A zodpovednosť za takýto výsledok by bol ťažkou ranou aj pre reputáciu našej kancelárie, ktorá si zakladá na tom, že spory vyhráva a nie prehráva.

Spochybňovať dnes náročnosť celej kauzy a vytvárať akési dojmy o vopred danom výsledku je nielen smiešne, ale aj urážlivé voči účastníkom sporu, ako aj samotnému arbitrážnemu súdu vo Viedni. Už niekoľko dní sme nútení naším spolupracovníkom z rôznych oblastí biznisu a akademického prostredia doma aj v zahraničí, ktorí čítajú a počúvajú výmysly o tejto kauze zo zahanbením vysvetľovať, že u nás na Slovensku je to jednoducho tak, že úspech sa neodpúšťa.

Napriek tomu, že opakovane a konzistentne tvrdíme, že konečná výška našej odmeny za tento spor bude stanovená dohodou s klientom a že ku rokovaniu o jej výške nás nikto nemusí vyzývať, pretože to robíme už dávno, každý deň sme spájaní so sumou 64 miliónov eur. Teda sumou, ktorá v tomto prípade nikdy nebola stanovená.

Preto sme nútení opakovane upozorniť, že pre MH Manažment v zastúpení štátu sme vyhrali medzinárodnú arbitráž v hodnote 700 miliónov eur. Čelili sme pritom nielen extrémne krátkym časovým lehotám, ale aj medzinárodnej právnickej mašinérii, ktorá disponuje tisíckami právnikov na celom svete.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Morské oko vzniklo pred miliónmi rokov

Jazero predstavuje perlu najvýchodnejšieho slovenského vulkanického pohoria.

Rozdávajú sa dotácie na tepelné čerpadlá. Využite to, kým sa dá

Podávanie žiadostí bolo spustené 24. júna a ihneď sa ukázalo, že o štátne dotácie je veľký záujem. Ušetriť môžete až tisíce eur.

Keď sa inšpiráciou stane samotné víno

Aj z nepriaznivej situácie sa dá vyťažiť maximum. Počas korony Vinotéka Sommelier vynovila svoje priestory.