Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Stanovisko Advokátskej kancelárie JUDr. Radomír Bžán

Úspešná arbitráž je výhrou SR, ale ataky na právnu kanceláriu a medzinárodný tím expertov znižujú dôveryhodnosť našej krajiny.

Foto: ilustračné, thinkstockphotos.comFoto: ilustračné, thinkstockphotos.com

Úspešná arbitráž je výhrou Slovenska, ale ataky na právnu kanceláriu a medzinárodný tím expertov znižujú dôveryhodnosť našej krajiny

Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán, v spolupráci s početným medzinárodným tímom právnikov a expertov, zaistila pre Slovensko víťazstvo v historicky najnáročnejšom súdnom spore, ktorému čelila naša krajina od svojho vzniku.

Nejde o virtuálne víťazstvo a hypotetickú úsporu 700 miliónov eur vo forme odškodného, ale o reálny výsledok práce právnej kancelárie, ktorý vytvára predpoklad pre úspešné uplatňovanie nárokov vo výške 500 miliónov eur v ďalších konaniach, kde subjekty na strane Slovenskej republiky žalujú spoločnosť Slovenské elektrárne.

Advokátska kancelária vždy bola a je korektným partnerom pre všetkých svojich klientov. Aj v tomto prípade proaktívne vytvorila podmienky pre uzatvorenie dohody.

Dohoda však nie je jednostranný akt. Tím expertov venoval extrémne náročnému súdnemu sporu niekoľko rokov maximálnu pozornosť a svedomite plnil úlohy, ktoré mu z tejto úlohy vyplývali tak, aby dnes Slovensko nestálo pred otázkou odškodnenia a nečelilo medzinárodnej hanbe.

V tejto súvislosti je Advokátska kancelária pripravená chrániť svoje dobré meno pred akýmkoľvek ďalším spochybňovaním právoplatne uzatvorených zmlúv, uzatvorených v dobrej viere a v súlade s platnou legislatívou.

Kancelária si je tiež plne vedomá záväzkov, ktoré jej vyplývajú voči expertnému medzinárodnému tímu, ktorý roky bojoval za práva Slovenskej republiky v medzinárodnej arbitráži. Je preto pripravená hájiť práva zazmluvnených expertov, aby neboli poškodené emotívnym konaním pod vplyvom cielenej diskreditačnej kampane. Upozorňujeme, že politizácia tejto témy už dnes poškodzuje Slovenskú republiku v zahraničí a môže mať priamy negatívny dopad na výsledok ďalších súdnych sporov, ako i dôveryhodnosť krajiny v oblasti plnenia právnych záväzkov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.