Stanovisko Advokátskej kancelárie JUDr. Radomír Bžán

Úspešná arbitráž je výhrou SR, ale ataky na právnu kanceláriu a medzinárodný tím expertov znižujú dôveryhodnosť našej krajiny.

Foto: ilustračné, thinkstockphotos.com

Úspešná arbitráž je výhrou Slovenska, ale ataky na právnu kanceláriu a medzinárodný tím expertov znižujú dôveryhodnosť našej krajiny

Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán, v spolupráci s početným medzinárodným tímom právnikov a expertov, zaistila pre Slovensko víťazstvo v historicky najnáročnejšom súdnom spore, ktorému čelila naša krajina od svojho vzniku.

Nejde o virtuálne víťazstvo a hypotetickú úsporu 700 miliónov eur vo forme odškodného, ale o reálny výsledok práce právnej kancelárie, ktorý vytvára predpoklad pre úspešné uplatňovanie nárokov vo výške 500 miliónov eur v ďalších konaniach, kde subjekty na strane Slovenskej republiky žalujú spoločnosť Slovenské elektrárne.

Advokátska kancelária vždy bola a je korektným partnerom pre všetkých svojich klientov. Aj v tomto prípade proaktívne vytvorila podmienky pre uzatvorenie dohody.

Dohoda však nie je jednostranný akt. Tím expertov venoval extrémne náročnému súdnemu sporu niekoľko rokov maximálnu pozornosť a svedomite plnil úlohy, ktoré mu z tejto úlohy vyplývali tak, aby dnes Slovensko nestálo pred otázkou odškodnenia a nečelilo medzinárodnej hanbe.

V tejto súvislosti je Advokátska kancelária pripravená chrániť svoje dobré meno pred akýmkoľvek ďalším spochybňovaním právoplatne uzatvorených zmlúv, uzatvorených v dobrej viere a v súlade s platnou legislatívou.

Kancelária si je tiež plne vedomá záväzkov, ktoré jej vyplývajú voči expertnému medzinárodnému tímu, ktorý roky bojoval za práva Slovenskej republiky v medzinárodnej arbitráži. Je preto pripravená hájiť práva zazmluvnených expertov, aby neboli poškodené emotívnym konaním pod vplyvom cielenej diskreditačnej kampane. Upozorňujeme, že politizácia tejto témy už dnes poškodzuje Slovenskú republiku v zahraničí a môže mať priamy negatívny dopad na výsledok ďalších súdnych sporov, ako i dôveryhodnosť krajiny v oblasti plnenia právnych záväzkov.

Prihláste sa a vložte PR článok

Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete

Do veľkého priestoru patria veľké lampy, aby obohatili interiér a nestratili sa v ňom.

PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej

Štadión poskytuje priestor pre všetkých nadšencov ľadových športov už od tých najmenších.

Maurícius: Slnečná dovolenka v zime

Exotický ostrov Maurícius je aj v zime zárukou príjemnej dovolenky.

Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra

Štýlové a pritom praktické priestory umiestnené v lukratívnej časti Košíc.