Stanovisko Advokátskej kancelárie JUDr. Radomír Bžán

Úspešná arbitráž je výhrou SR, ale ataky na právnu kanceláriu a medzinárodný tím expertov znižujú dôveryhodnosť našej krajiny.

Foto: ilustračné, thinkstockphotos.com

Úspešná arbitráž je výhrou Slovenska, ale ataky na právnu kanceláriu a medzinárodný tím expertov znižujú dôveryhodnosť našej krajiny

Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán, v spolupráci s početným medzinárodným tímom právnikov a expertov, zaistila pre Slovensko víťazstvo v historicky najnáročnejšom súdnom spore, ktorému čelila naša krajina od svojho vzniku.

Nejde o virtuálne víťazstvo a hypotetickú úsporu 700 miliónov eur vo forme odškodného, ale o reálny výsledok práce právnej kancelárie, ktorý vytvára predpoklad pre úspešné uplatňovanie nárokov vo výške 500 miliónov eur v ďalších konaniach, kde subjekty na strane Slovenskej republiky žalujú spoločnosť Slovenské elektrárne.

Advokátska kancelária vždy bola a je korektným partnerom pre všetkých svojich klientov. Aj v tomto prípade proaktívne vytvorila podmienky pre uzatvorenie dohody.

Dohoda však nie je jednostranný akt. Tím expertov venoval extrémne náročnému súdnemu sporu niekoľko rokov maximálnu pozornosť a svedomite plnil úlohy, ktoré mu z tejto úlohy vyplývali tak, aby dnes Slovensko nestálo pred otázkou odškodnenia a nečelilo medzinárodnej hanbe.

V tejto súvislosti je Advokátska kancelária pripravená chrániť svoje dobré meno pred akýmkoľvek ďalším spochybňovaním právoplatne uzatvorených zmlúv, uzatvorených v dobrej viere a v súlade s platnou legislatívou.

Kancelária si je tiež plne vedomá záväzkov, ktoré jej vyplývajú voči expertnému medzinárodnému tímu, ktorý roky bojoval za práva Slovenskej republiky v medzinárodnej arbitráži. Je preto pripravená hájiť práva zazmluvnených expertov, aby neboli poškodené emotívnym konaním pod vplyvom cielenej diskreditačnej kampane. Upozorňujeme, že politizácia tejto témy už dnes poškodzuje Slovenskú republiku v zahraničí a môže mať priamy negatívny dopad na výsledok ďalších súdnych sporov, ako i dôveryhodnosť krajiny v oblasti plnenia právnych záväzkov.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“