Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.

Volkswagen T-RocVolkswagen T-Roc

SUV a crossovery sú čoraz obľúbenejšie. V roku 2016 narástol trh s SUV až o 22%, aj keď celkový trh s osobnými automobilmi narástol iba o 6,5%. Podiel SUV na celkových predajoch je teda čoraz väčší. Nie je ťažké pochopiť, prečo. Vyšší podvozok je lepší kamarát s rozbitými mestskými cestami a vysokými obrubníkmi, ale zároveň o svojich dobrodružných výletoch nemusia zákazníci rozmýšľať v reáliách spevnených ciest a môžu sa vybrať na miesta, na ktoré by si s klasickým hatchbackom netrúfli. Najmä ak je k dispozícii aj pohon 4x4. Ďalšou výhodou je vyššia pozícia za volantom, ktorú oceňujú najmä ženy, avšak čoraz viac mužov poteší lepší výhľad z auta a s ním spojený väčší prehľad o tom, čo sa deje naokolo. Bonusom je príjemnejšie nastupovanie do auta, ktoré často vyhovuje starším ľuďom. Volkswagen T-Roc k tomu všetkému pridáva ešte mimoriadne vydarený dizajn s pre Volkswagen novými prvkami, špičkové bezpečnostné a asistenčné systémy a praktický interiér.

Prvý krát dvojfarebné

Volkswagen T-Roc je po modeloch Touareg, Tiguan a Atlas (určenom zatiaľ len pre americký trh) zatiaľ najmenšie a najdostupnejšie SUV značky. Napriek tomu, že jeho dĺžka je o 252 mm menšia, než má Tiguan, neznamená, že je to malé auto. Vďaka dômyselne navrhnutému interiéru, čo umožňuje modulárna platforma MQB, je praktické a ponúka slušný 445-litrový batožinový priestor. Po sklopení zadných sedadiel je k dispozícii dokonca 1290 litrov. Zvonku však T-Roc pôsobí kompaktne a dynamicky, aby oslovil aj mladých zákazníkov. Jeho športový naturel je možné ešte zvýrazniť kontrastným lakovaním strechy, ktoré je vo Volkswagene dostupné prvý krát. Programy personalizácie sú čoraz obľúbenejšie, pretože čím ďalej, tým viac ľudí chce dizajnom svojho auta zároveň vyjadriť svoj osobný štýl. Na výber majú teda tri farby: čierna, biela a hnedá, pričom lakovanie sa týka aj A-stĺpikov a spätných zrkadiel. Všetko je zavŕšené novou, širokou maskou chladiča s dvojdielnymi svetlami a štýlovými dennými LED svetlami v tvare päťuholníka, obopínajúcimi hmlovku. Kto sa chce ozaj odlíšiť, môže si objednať športový paket R-Line.

Digitálny svet

Za dverami T-Rocu sa ukrýva pekný a moderný interiér. Aj ten si môžu zákazníci prispôsobiť vlastným predstavám. K dispozícii sú rôzne poťahy sedadiel, dekory palubnej dosky a farebné kombinácie. Klasické prístroje je možné za príplatok nahradiť 11,7-palcovým digitálnym prístrojovým štítom Active Info Display druhej generácie. Ten je ešte krajší, intuitívnejší a zároveň prehľadnejší, než doteraz. To je tiež krok k personalizácii. Medzi vymoženosťami v kabíne nechýba palubná Wi-Fi sieť, bezdrôtové nabíjanie smartfónov či kompletná konektivita cez MirrorLink, Apple Car Play či Android Auto, čo je v dobe smartfónov téma, ktorá zákazníkov zaujíma čoraz viac. Najmä ak do hry zapája aj ostatných pasažierov, ktorými často bývajú deti. Tie sa internetu na dlhých cestách určite potešia.

Hlavne bezpečne

Rozsiahla bezpečnostná výbava pasuje T-Roc medzi najbezpečnejšie autá vo svojej triede. Množstvo senzorov, kamier a radarov zabezpečia, že sa T-Roc zrážke buď úplne vyhne (dokonca aj pri parkovacích manévroch), alebo zákazníka na hrozbu upozorní, alebo zmierni jej možné následky, a to prakticky zo všetkých strán. Technológie vedúce k aspoň čiastočne autonómnej jazde, ktoré sú bežne dostupné vo vyššej triede, sa postupne dostávajú aj do dostupnejších áut. T-Roc teda ponúka adaptívny tempomat, aktívne vedenie v jazdnom pruhu aj asistent jazdy v dopravnej zápche. Ako jedno z mála spomedzi konkurenčných malých SUV ponúka T-Roc za príplatok aj pohon 4x4 s niekoľkými režimami.

Volkswagen T-RocVolkswagen T-Roc

Nové SUV od Volkswagenu bude k dispozícii s troma motormi spaľujúcimi benzín (1,0 TSI, 1,5 TSI a 2,0 TSI), a s troma, ktoré obľubujú naftu (1,6 TDI a 2,0 TDI v rôznom naladení). Ich výkonové varianty sú zhodné: 85, 110 a 140 kW.

Objednávkové knihy sú už otvorené. Či to Volkswagen s T-Rocom vymyslel dobre, uvidíme časom. Myslíme si však, že osud mu je naklonený. Zaujala vás táto téma, prečítajte si viac na blogu www.volkswagenblog.sk.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy
  2. Na zdraví záleží
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  6. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  7. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  8. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 181
  2. Každý piaty zomrie 9 068
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 778
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 6 860
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 808
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 754
SkryťVypnúť reklamu

dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy na ulici Eliáša Lániho v Bytči „EDUVITAL strecha“.

1 h

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 11 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 11 h
SkryťZatvoriť reklamu