Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Za poklesom cien stojí vyššia produkcia

Bratislava, 23.10.2017 - S rozvojom továrenskej výroby šli ruka v ruke aj nové technológie a výrobné procesy. Vďaka tomu produkcia fotovoltických panelov výrazne zlacnela a slnečné elektrárne na strechách rodinných domov sú dnes dostupnejšie. A keďže väčšina rodín na Slovensku funguje tak, že najvyššiu spotrebu elektriny v domácnosti majú ráno a po návrate z práce a zo školy, do pozornosti sa v poslednom období dostávajú fotovoltické riešenia s batériou. Ich výhodou je, že uskladňujú slnečnú energiu a umožňujú jej neskoršie využitie v domácnosti.

Prehľad o vyrobenej a spotrebovanej energii v mobile

Nové trendy vo využívaní slnečnej energie smerujú k smart riešeniam, ktoré poskytujú prehľad o množstve vyrobenej a spotrebovanej elektriny priamo v mobilnej aplikácii. „Zákazník si môže v mobile skontrolovať výkon svojich fotovoltických panelov počas dňa alebo môže sledovať, koľko uskladnenej elektriny má k dispozícii pre svoju domácnosť v batérii. Pridanou hodnotou pre našich zákazníkov je bezplatná služba - vzdialený monitoring a diagnostika fotovoltických panelov, vďaka ktorej má zákazník istotu, že jeho slnečná elektráreň bude fungovať bezproblémovo,“ hovorí Erik Chabreček, expert na riešenie ZEON Fotovolt v ZSE.

Vhodným doplnkom k fotovoltike môže byť aj riešenie pre inteligentnú domácnosť, ktoré pomocou rôznych senzorov a zariadení pomáha efektívne využívať elektrickú energiu v domácnosti a dá sa ovládať cez mobil na diaľku. „Riešenie pre inteligentnú domácnosť ZEON Smart Domov ponúka zákazníkovi neustály prehľad o spotrebe v domácnosti a zároveň dáva možnosť efektívne využívať spotrebiče. Zákazník môže napríklad z práce zapnúť ohrev teplej vody a využiť tak elektrinu vyrobenú fotovoltickými panelmi počas dňa, prípadne môže na diaľku vypnúť vybrané spotrebiče,“ doplnil Erik Chabreček zo ZSE.

Viac o výhodách riešenia ZEON Fotovolt sa dozviete na www.zeon.sk alebo si pozrite krátke video.

3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy

Zateplenie šikmej strechy môže pokaziť aj profesionál, ak nedodržiava niekoľko zásadných pravidiel. Pozrite sa, ktoré to sú.

EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila čestnú vedeckú hodnosť doctor honoris causa Andreasovi Wörgötterovi

Company´s autumn in the High Tatras

A good teambuilding or a good training should fulfil four main points that determine its success.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.