Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Ako dochádza k tvorbe vyrážok a ako s nimi zatočiť?

Hlavnou príčinou akné je mikroskopický zápal. Bojujte proti nemu účinnou dermokozmetikou, špeciálne určenou na pleť s akné.

Všetko sa začína voľným okom nepostrehnuteľným zápalom. Môže ho spustiť séria rôznych faktorov, napríklad zmena hladiny hormónov, bakteriálna mikroflóra, či zloženie mazu na povrchu pokožky, a tiež mnoho vonkajších faktorov. Mazové žľazy produkujú nadmerné množstvo kožného mazu (spustené hormóny), čo na povrchu pokožky narúša prirodzený proces odlupovania odumretých buniek. Dochádza k abnormálnemu zhrubnutiu vonkajších vrstiev pokožky a tieto bunky vytvárajú zátky upchávajúce mazové žľazy. To spôsobí hromadenie mazu, stena folikulu sa následne vyklenie, a tým vznikajú komedóny (čierne bodky a biele vyrážky). Baktéria Propionibacterium acnes (alebo P. acnes) je baktéria, ktorá sa ako neškodná baktéria normálne vyskytuje na povrchu pokožky. Avšak ľudia s problematickou pleťou na ňu môžu reagovať citlivejšie, čo spôsobuje vznik zápalu. Nadmerná tvorba kožného mazu taktiež vytvára prostredie priaznivé pre množenie P. acnes. To začína bakteriálnou kolonizáciou ústia upchatej mazovej žľazy, čo spôsobí ďalší zápal a vznik papúl a pustúl – typický znak aknóznej pleti.

Ak máte pleť so sklonom k akné, je dôležité používať špeciálne produkty určené na starostlivosť o problematickú pleť. Vyskúšajte rad kozmetiky Eucerin DermoPure. Obsahuje Licochalcon A (ktorý pôsobí proti mikrozápalu), kyselinu salicylovú (mimoriadne účinnú v boji proti upchatým pórom a proti premnoženiu bakteriálnej mikroflóry) a technológiu znižujúcu tvorbu kožného mazu.

Pri tomto komplexnom kozmetickom rade bolo klinicky dokázané, že pomáha redukovať počet vyrážok, upokojuje podráždenie pleti a zabraňuje vzniku nových nedokonalostí. Rad zahŕňa nielen prípravky na čistenie pleti, ale aj ošetrujúce krémy. Práve dôkladné čistenie a pravidelná starostlivosť prípravkami so špeciálnym zložením pre aknóznu pleť vám pomôže dostať problematickú pleť pod kontrolu. Prezrite si kompletný prehľad produktov radu Eucerin DermoPure tu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.