Ako dochádza k tvorbe vyrážok a ako s nimi zatočiť?

Hlavnou príčinou akné je mikroskopický zápal. Bojujte proti nemu účinnou dermokozmetikou, špeciálne určenou na pleť s akné.

Všetko sa začína voľným okom nepostrehnuteľným zápalom. Môže ho spustiť séria rôznych faktorov, napríklad zmena hladiny hormónov, bakteriálna mikroflóra, či zloženie mazu na povrchu pokožky, a tiež mnoho vonkajších faktorov. Mazové žľazy produkujú nadmerné množstvo kožného mazu (spustené hormóny), čo na povrchu pokožky narúša prirodzený proces odlupovania odumretých buniek. Dochádza k abnormálnemu zhrubnutiu vonkajších vrstiev pokožky a tieto bunky vytvárajú zátky upchávajúce mazové žľazy. To spôsobí hromadenie mazu, stena folikulu sa následne vyklenie, a tým vznikajú komedóny (čierne bodky a biele vyrážky). Baktéria Propionibacterium acnes (alebo P. acnes) je baktéria, ktorá sa ako neškodná baktéria normálne vyskytuje na povrchu pokožky. Avšak ľudia s problematickou pleťou na ňu môžu reagovať citlivejšie, čo spôsobuje vznik zápalu. Nadmerná tvorba kožného mazu taktiež vytvára prostredie priaznivé pre množenie P. acnes. To začína bakteriálnou kolonizáciou ústia upchatej mazovej žľazy, čo spôsobí ďalší zápal a vznik papúl a pustúl – typický znak aknóznej pleti.

Ak máte pleť so sklonom k akné, je dôležité používať špeciálne produkty určené na starostlivosť o problematickú pleť. Vyskúšajte rad kozmetiky Eucerin DermoPure. Obsahuje Licochalcon A (ktorý pôsobí proti mikrozápalu), kyselinu salicylovú (mimoriadne účinnú v boji proti upchatým pórom a proti premnoženiu bakteriálnej mikroflóry) a technológiu znižujúcu tvorbu kožného mazu.

Pri tomto komplexnom kozmetickom rade bolo klinicky dokázané, že pomáha redukovať počet vyrážok, upokojuje podráždenie pleti a zabraňuje vzniku nových nedokonalostí. Rad zahŕňa nielen prípravky na čistenie pleti, ale aj ošetrujúce krémy. Práve dôkladné čistenie a pravidelná starostlivosť prípravkami so špeciálnym zložením pre aknóznu pleť vám pomôže dostať problematickú pleť pod kontrolu. Prezrite si kompletný prehľad produktov radu Eucerin DermoPure tu.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut