Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program

Spolu 25-tisíc eur rozdelí diabetikom zdravotná poisťovňa Dôvera vďaka svojmu novému grantovému programu.

Finančne podporí projekty zamerané na prevenciu vzniku cukrovky a jej komplikácií alebo na zmiernenie následkov ochorenia, ale aj na motiváciu pacientov dodržiavať liečbu.

Záujemcovia môžu o podporu svojich projektov požiadať od 9. do 30. novembra 2017, pričom najvyššia suma, akú môžu získať, je 5-tisíc eur. Výzvu a ďalšie informácie, ako požiadať o podporu, nájdu na webovej stránke Nadácie pre deti Slovenska www.nds.sk.

Žiadať môžu organizácie i jednotlivci

Žiadateľmi môžu byť mimovládne organizácie, samosprávy, cirkevné inštitúcie, rozpočtové a príspevkové organizácie, zdravotnícke zariadenia a zdravotnícki pracovníci, ale aj individuálni žiadatelia, pokiaľ ich projekt pomôže minimálne piatim ľuďom.

Peniaze možno využiť aj na podporu komunít diabetikov a nákup materiálu či pomôcok, ktoré nie sú plne hradené z verejného zdravotného poistenia. "Pri komunikácii s lekármi, edukátormi i pacientmi samotnými sme zistili, že okrem toho, čo už robíme, existuje stále mnoho ďalších možností, ako ešte viac pomáhať diabetikom žiť lepší život s cukrovkou. Preto sme sa rozhodli časť z nášho rozpočtu vyčleniť práve na takéto projekty a to bez ohľadu na to, či budú zamerané na diabetikov 1. typu alebo 2. typu, prípadne na ženy s tehotenskou cukrovkou," uviedla Tamara Török, manažérka projektu.

Úžitok z projektu musí mať najmenej päť ľudí

Žiadateľ nemusí byť poistencom Dôvery, ani diabetikom a sám priamo nemusí mať z grantu úžitok. Musí mať však trvalé bydlisko na Slovensku a prostriedky z grantu musí takisto využiť v rámci Slovenska. Svoje projekty, o ktorých podporu sa uchádzajú, by žiadatelia mali nastaviť tak, aby sa začali realizovať najskôr vo februári 2018 a končili najneskôr v júli 2018.

Príspevok sa nebude dať využiť na pomoc konkrétnemu jednotlivcovi, pre takéto prípady má Dôvera grantový program Bojovníci za zdravie (www.bojovnicizazdravie.sk).

Nadštandard pre diabetikov

Grantový program DôveraPomáha diabetikom nadväzuje na program starostlivosti o chronicky chorých pacientov, ktorý zdravotná poisťovňa Dôvera spustila v roku 2015. Cieľom tohto programu je zlepšenie zdravotného stavu a celkovej kvality života pacientov s diabetom, čo sa po dvoch rokoch fungovania programu už aj začína ukazovať.

Viac informácii o grantovom programe i programe DôveraPomáha diabetikom je k dispozícii na stránke www.dovera.sk/cukrovka.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy
  2. Na zdraví záleží
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  6. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  7. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  8. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 163
  2. Každý piaty zomrie 8 940
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 777
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 7 603
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 801
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 835
SkryťVypnúť reklamu

dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy na ulici Eliáša Lániho v Bytči „EDUVITAL strecha“.

5m

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 10 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 10 h
SkryťZatvoriť reklamu