Stretnutie absolventov Stavebnej fakulty STU po 55 rokoch

V piatok 13. októbra 2017 bolo na vrátnici Stavebnej fakulty STU väčšie množstvo dôchodcov. To prišli v hojnom počte bývalí študenti na výročné stretnutie v Klube Stavebnej fakulty.

Študovať sme začali na Fakulte architektúry a pozemného staviteľstva v septembri 1957. Pretože bolo málo stavebných odborníkov, prijali a zapísali nás asi 160. Škola nebola na takéto počty pripravená a tak sme prednášky absolvovali nielen v aule terajšej budovy Fakulty architektúry, ale aj v suteréne Starej radnice, či v budove Grémia na Gorkého ulici a v iných provizórnych miestnostiach.

Na začiatku štvrtého ročníka sa fakulty vyučujúce stavebníctvo zlúčili do Stavebnej fakulty. Škola postavila dve stupňovité posluchárne vo dvore na Vazovovej ulici. Situáciu to podstatne vylepšilo. Študovali sme 10 semestrov a v jeseni (11-ty semester) sme robili diplomovku a štátne skúšky. Končilo nás asi 110. Promócie sme mali v historickej budove Slovenského národného divadla. Boli veľmi slávnostné. Konali sa 17. novembra 1962. Potom nás čakali umiestenky do podnikov, kde bolo povinné nastúpiť. Stavebná fakulta si vybrala 10 najschopnejších a ponúkla im miesta asistentov. V praxi sme sa snažili využiť nadobudnuté vedomosti a zároveň robiť dobré meno našej alma mater.

Pri stretnutí po 50-ich rokoch nám vedenie fakulty pripravilo slávnostnú Zlatú promóciu. V tom čase sa jej zúčastnilo ešte 65 absolventov. Stretnutia v roku 2017 sa z nich 10 nedožilo. Tí, ktorí ešte vládzu, sa ho s radosťou zúčastnili. Zišli sme sa päťdesiati. Všetci boli veľmi spokojní s priestorom, personálom aj ponúkaným občerstvením. Korunou programu bola návšteva pána dekana prof. Ing. Stanislava Unčíka, PhD. Potešili nás milé slová z jeho príhovoru. Srdečne ďakujeme!

Aj keď sme už osemdesiatnici, dohodli sme sa, že sa o tri roky opäť stretneme... aspoň tí, ktorí budú ešte vládať.

Text: Ing. Bohuslava Švárna, PhD.
Foto: Foto Studio Sopko

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut