Všetky okresy svojimi pobočkami pokrývajú len tri banky

Jednou z nich je aj dynamicky rastúca Prima banka.

Majú banky vo vašom regióne dostatok pobočiek? Zistili sme, že na Slovensku to s dostupnosťou bánk až také ružové nie je. Najvýznamnejšie slovenské banky majú na Slovensku niečo cez 1000 pobočiek a na jednu pobočku tak pripadá v priemere 5212 obyvateľov.

Najmenej pobočiek majú banky, paradoxne, v najľudnatejšom Prešovskom kraji, kde na jednu pobočku pripadá v priemere viac ako 6 tisíc obyvateľov. Najlepšie sú na tom obyvatelia Bratislavského kraja, v ktorom sú služby jednej pobočky k dispozícii v priemere pre 3104 obyvateľov. V mnohých prípadoch by ste však pobočky najvýznamnejších slovenských bánk hľadali v menších mestách a obciach márne. Všetkých 79 okresov svojimi pobočkami totiž pokrývajú len tri slovenské banky: Slovenská sporiteľňa, VÚB banka a Prima banka.

Z posledných prieskumov síce vyplynulo, že klasické pobočky bánk nie sú Slovákom ani náhodou ľahostajné, väčšina významných slovenských bánk však svoje pobočky v posledných rokoch viac zatvárala ako otvárala. Do menších miest a obcí sa bankám nechcelo takmer vôbec. Proti prúdu sa rozhodla ísť Prima banka, ktorá za posledných päť rokov rozšírila svoju sieť o 78 pobočiek a až 199 bankomatov. Len v najľudnatejšom Prešovskom kraji otvorila za posledných päť rokov až 12 nových pobočiek. Dnes ju tak v rámci Slovenska nájdete naozaj všade a to aj menších mestách ako Medzilaborce, Sabinov či Kráľovský Chlmec. Ako jedna z troch bánk pokrýva Prima banka spolu so Slovenskou sporiteľňou a VÚB bankou všetkých 79 slovenských okresov a má tretiu najväčšiu sieť pobočiek a bankomatov. Viete, ako je na tom s dostupnosťou svojich služieb vaša banka? Pozrite si náš aktuálny prehľad.

Naše finančné družstvo - príbeh Mojmíra Begána

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 8. vydanie.

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.