Všetky okresy svojimi pobočkami pokrývajú len tri banky

Jednou z nich je aj dynamicky rastúca Prima banka.

Majú banky vo vašom regióne dostatok pobočiek? Zistili sme, že na Slovensku to s dostupnosťou bánk až také ružové nie je. Najvýznamnejšie slovenské banky majú na Slovensku niečo cez 1000 pobočiek a na jednu pobočku tak pripadá v priemere 5212 obyvateľov.

Najmenej pobočiek majú banky, paradoxne, v najľudnatejšom Prešovskom kraji, kde na jednu pobočku pripadá v priemere viac ako 6 tisíc obyvateľov. Najlepšie sú na tom obyvatelia Bratislavského kraja, v ktorom sú služby jednej pobočky k dispozícii v priemere pre 3104 obyvateľov. V mnohých prípadoch by ste však pobočky najvýznamnejších slovenských bánk hľadali v menších mestách a obciach márne. Všetkých 79 okresov svojimi pobočkami totiž pokrývajú len tri slovenské banky: Slovenská sporiteľňa, VÚB banka a Prima banka.

Z posledných prieskumov síce vyplynulo, že klasické pobočky bánk nie sú Slovákom ani náhodou ľahostajné, väčšina významných slovenských bánk však svoje pobočky v posledných rokoch viac zatvárala ako otvárala. Do menších miest a obcí sa bankám nechcelo takmer vôbec. Proti prúdu sa rozhodla ísť Prima banka, ktorá za posledných päť rokov rozšírila svoju sieť o 78 pobočiek a až 199 bankomatov. Len v najľudnatejšom Prešovskom kraji otvorila za posledných päť rokov až 12 nových pobočiek. Dnes ju tak v rámci Slovenska nájdete naozaj všade a to aj menších mestách ako Medzilaborce, Sabinov či Kráľovský Chlmec. Ako jedna z troch bánk pokrýva Prima banka spolu so Slovenskou sporiteľňou a VÚB bankou všetkých 79 slovenských okresov a má tretiu najväčšiu sieť pobočiek a bankomatov. Viete, ako je na tom s dostupnosťou svojich služieb vaša banka? Pozrite si náš aktuálny prehľad.

Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov

Úlohou mestskej polície nemá byť kontrolovať parkovné v prospech súkromnej firmy, ale dohliadať na bezpečnosť v meste.

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.