Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Polícia SR si pri vyšetrovaní trestného oznámenia v súvislosti s MH Manažment riadne plní svoje úlohy.

(Zdroj: Thinkstock)

Polícia SR si pri vyšetrovaní trestného oznámenia v súvislosti s MH Manažment riadne plní svoje úlohy a naša advokátska kancelária to rešpektuje. Pokiaľ je súčasťou vyšetrovania aj blokácia odmeny, ktorú naša kancelária dostala za výhru v 700 miliónovej arbitráži o Vodnú elektráreň Gabčíkovom, nemáme dôvod tento postup polície akýmkoľvek spôsobom spochybňovať, alebo inak komentovať.

Opakovane však zdôrazňujeme, že viac ako 700 miliónovú arbitráž sme pre Slovenskú republiku v zastúpení MH Manažment vyhrali a odvrátili tak hrozbu, kedy by Slovensko túto sumu muselo Slovenským elektrárňam zaplatiť.

Rovnako opakovane zdôrazňujeme, že sme postupovali plne v súlade s platnými zákonmi a predpismi. V roku 2015 sme ako jedna z troch advokátskych kancelárií vyhrali riadnu verejnú súťaž. Nie sme si vedomí žiadneho nezákonného postupu z našej strany, rovnako tak ako zo strany FNM, respektíve MH Manažment.

Naša zmluva, vrátane cenovej časti bola riadne a v súlade so zákonmi zverejnená na internete. Na stránke ÚVO je napríklad zverejnená v plnom znení vrátane cenovej časti už od roku 2015 a je tam dodnes. Je absurdné, že dodnes nikto na tento zjavný a overiteľný fakt nepoukázal.

Považujeme za absurdné, že celá kampaň proti našej kancelárii sa spustila až potom, ako sme vyhrali najväčšiu obchodnú arbitráž v dejinách Slovenska a ochránili tak klienta pred hrozbou zaplatenia 706,2 miliónov eur.

Sme presvedčení, že prvým hmatateľným dôsledkom tejto štvavej kampane je rozhodnutie rozhodcovského súdu, ktorý klientovi ako víťazovi sporu nepriznal žiadne súdne trovy. Uplatnili sme ich v maximálnej možnej výške, ktorá presahuje 12 miliónov eur, pretože tieto peniaze prináležia klientovi, teda MH Manažment. Je zrejmé, že rozhodcovský súd bol pod vplyvom dôsledkov štvavej kampane, pretože jeho verdikt o nulových priznaných súdnych trovách je ojedinelý. Na toto riziko sme bez úspechu upozorňovali počas celej kauzy.

Prihláste sa a vložte PR článok

Zóna Nové Nivy splnila kvalifikačné podmienky pre registráciu

HB Reavis opäť preukázal svoje odhodlanie prispievať k zlepšovaniu kvality života.

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.