HB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu

(Zdroj: HB Reavis)

HB Reavis, medzinárodný developer slovenského pôvodu, predstavuje svoj najnovší viacúčelový komplex Stanica Nivy na veľtrhu MAPIC – poprednom európskom realitnom veľtrhu špecializovanom na komerčné nehnuteľnosti, ktorý sa koná 15. až 17. novembra v Cannes. Plánované dokončenie projektu Stanica Nivy je v roku 2020. Bratislava sa môže tešiť na revolučný koncept pre gastronomický segment, ktorý sa zameriava na modernú kuchyňu reflektujúcu preferencie Slovákov. Súčasťou projektu bude aj množstvo výnimočných maloobchodných prevádzok, moderná autobusová stanica a kancelárske priestory.

Veľtrh MAPIC každý rok predstavuje to najlepšie z medzinárodného komerčného realitného sektora a pravidelne sa tu stretáva viac ako 8 500 vystavovateľov z viac ako 80 krajín. Témou tohtoročného veľtrhu je F&B (food & beverage), čiže gastronomický sektor ako dôsledok prioritizácie stravovania v komerčných realitných projektoch, čo odzrkadľuje zákaznícke správanie. Projekt Stanica Nivy má mnoho tvárí a jednou z nich je jednoznačne kvalitná gastronómia. Účastníci veľtrhu sa o tom môžu presvedčiť v pavilóneRiviera 8, stánok R.8, D4.

Stanica Nivy sa stane novým mestským centrom s ponukou viacerých atraktívnych gastronomických možností. Všetky sa budú zameriavať na vysokú kvalitu. Spoločnosť HB Reavis sa rozhodla vyhradiť 25 % obchodných priestorov nákupného centra práve gastronomickým prevádzkam a potravinovým službám. Jednou z najväčších atrakcií tohto projektu bude trhovisko inšpirované Španielskom. Nájdete tu celoročnú širokú ponuku čerstvých sezónnych a domácich produktov na ploche 3 000 m2. Trhovisko sa bude v rámci projektu Stanica Nivy nachádzať na poschodí vyhradenom pre gastronomické prevádzky a v jeho ponuke budú široké možnosti stravovania a jedlá z rôznych kuchýň vo všetkých cenových kategóriách.

Ponuka bude samozrejme obsahovať aj stánky s rýchlym občerstvením, príjemné kaviarne a moderné reštaurácie s jedlami z medzinárodnej kuchyne a vychýrenými šéfkuchármi. Ďalšou výnimočnou črtou nákupného centra, ktorá sa v Bratislave objaví prvýkrát, bude zelená strecha navrhnutá medzinárodne uznávanými odborníkmi z britskej spoločnosti BDP. Zeleň na streche sa bude rozprestierať na ploche dvoch futbalových ihrísk a jej súčasťou budú aj mestské záhrady a zelené priestranstvo pre voľnočasové aktivity. Tento priestor bude obsahovať verejné záhrady, bežeckú trať, včelie úle, búdky pre netopiere, vonkajšie priestory pre stretnutia alebo oddychové zóny a verejný priestor na grilovanie. Stanica Nivy sa tak v rámci Bratislavy stane prvotriednou kulinárskou destináciou.

Prvá fáza projektu začala v tomto roku spustením výstavby veže Nivy Tower. Tá sa po dokončení stane najvyššou kancelárskou budovou na Slovensku. Na jej vrchole bude reštaurácia s terasou a nádhernými panoramatickými výhľadmi na mesto. Celý projekt Stanica Nivy by mal podľa predpokladov pritiahnuť viac ako 50 000 návštevníkov denne a stane sa novým pulzujúcim obchodným centrom v rámci Bratislavy.

Vďaka živej komunite a veľmi dobrému prepojeniu so susednými krajinami (Rakúsko, Maďarsko a Česká republika) je Bratislava na vzostupe a má veľký potenciál stať sa európskym centrom. Stanica Nivy prispeje k obnoveniu a upevneniu pozície hlavného mesta ako atraktívnej lokality na život a takisto vyhľadávanej kulinárskej a maloobchodnej destinácie pre miestnych aj pre turistov.

Maroš Zelenay, ktorý v rámci skupiny HB Reavis zastáva pozíciu Retail Leasing Director, sa vyjadril: „Veľtrh MAPIC je pre nás ideálna platforma na predstavenie projektu Stanica Nivy, ktorý zmení slovenský gastronomický a maloobchodný trh. Tešíme sa na stretnutie s odborníkmi v tejto oblasti a na diskusiu o mnohých prínosoch, ktoré Stanica Nivy ponúkne, a o jej výnimočných kvalitách. Výstavbou projektu Stanica Nivy sa snažíme o revitalizáciu zanedbanej oblasti v centre Bratislavy a vytvorenie prvotriednej medzinárodnej maloobchodnej, gastronomickej a biznisovej destinácie pre všetkých, ktorí v Bratislave pracujú, žijú alebo ju len navštevujú.“

Za dizajnom projektu stojí londýnske architektonické štúdio Benoy v spolupráci so slovenským ateliérom Siebert + Talaš. Stanica Nivy bude už v poradí siedme nákupné centrum spoločnosti HB Reavis. Priľahlá oblasť Nové Nivy, v ktorej srdci projekt Stanica Nivy vyrastá, sa zároveň uchádza o medzinárodný certifikát BREEAM Communities International. Ten sa zameriava na trvalú udržateľnosť rozsiahlych developerských projektov. Bude to prvá mestská oblasť na svete, ktorá získa tento štandard.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 096
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 685
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 566
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 775
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 720
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 506
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 095
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 3 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 3 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu