Pondelok, 20. marec, 2023 | Meniny má Víťazoslav

Zóna Nové Nivy splnila kvalifikačné podmienky pre registráciu

HB Reavis opäť preukázal svoje odhodlanie prispievať k zlepšovaniu kvality života.

(Zdroj: HB Reavis)

HB Reavis, pôvodom slovenský developer s medzinárodnou pôsobnosťou, opäť preukázal svoje odhodlanie prispievať k zlepšovaniu kvality života, ochrane životného prostredia a zaoberať sa trvalou udržateľnosťou v rámci developmentu. Ako prvému developerovi na svete sa podarilo kvalifikovať na registráciu o certifikát BREEAM Communities International pre niekoľko svojich projektov v centre Bratislavy. Ide o súbor projektov v postupne revitalizovanej industriálnej zóne Nové Nivy, ktoré sa stávajú prvou mestskou štvrťou na svete uchádzajúcou sa o takýto certifikát. Zóna s výrazne mestotvornými projektmi prinesie mestu verejné aj komerčné funkcie, novú infraštruktúru, množstvo zelene, ekologické a udržateľné riešenia verejných priestorov a v neposlednom rade zlepší kvalitu života.

Certifikát BREEAM Communities je nová schéma hodnotenia, prostredníctvom ktorej sa posudzuje trvalá udržateľnosť developerských projektov väčšieho rozsahu. Tento systém hodnotenia vytvorila britská spoločnosť BRE (Building Research Establishment). Zatiaľ čo bežná certifikácia BREEAM posudzuje iba jednu budovu, štandard BREEAM Communities sa zameriava na súbor projektov na jednom koherentnom území a sleduje ich environmentálny dosah na bezprostredné okolie. „Komunitný“ štandard sa na lokalitu pozerá ako na celok a hodnotí napríklad spoločenské a ekonomické aspekty, využívanie energie a prírodných zdrojov, infraštruktúru, bývanie či občiansku vybavenosť.

Certifikát BREEAM Communities International spoločnosť HB Reavis žiada pre celú štvrť Nové Nivy, vrátane projektov na ktorých sa pracuje, ako Twin City Tower, Stanica Nivy či Nivy Tower, ďalej plánovaných kancelárskych projektov na rohu Košickej a Mlynských Nív, Bottovej či Prievozskej. Súčasťou je aj verejná technická aj dopravná infraštruktúra (parkovací dom, nadzemná elektrická dráha), verejné priestranstvá a zelene.

Vznikajúca štvrť Nové Nivy sa rozprestiera v srdci Bratislavy na ploche približne 230 000 m2. Pozostávať bude z ôsmich samostatných projektov. Unikátnou súčasťou bude projekt Stanica Nivy – autobusová stanica medzinárodného významu s moderným nákupným centrom a celoročným trhoviskom s čerstvými potravinami. Výstavba tohto projektu začala v máji 2017 a jeho súčasťou bude aj rozsiahla verejná zeleň vrátane mestskej záhrady s plochou dvoch futbalových ihrísk.

Štvrť Nové Nivy bude ucelenou zónou v rámci mesta. Vďaka revitalizácii industriálneho dedičstva sa stane novou pulzujúcou štvrťou hlavného mesta Slovenska s mixom komerčných a kancelárskych budov, ktoré vhodne dopĺňajú rezidenčné projekty konkurenčných firiem.

Pavel Trenka, generálny riaditeľ spoločnosti HB Reavis, povedal: „Sme nadšení z toho, že štvrť Nové Nivy sa stala historicky prvým komplexom projektov na svete, ktorý sa uchádza o certifikáciu BREEAM Communities International. To potvrdzuje našu snahu pretvárať mestá k lepšiemu. Vytvárať výnimočné priestory pre ľudí, ktorí v našich projektoch pracujú, využívajú ich alebo ich len navštevujú.“

Pavel Trenka dodal: „Naším cieľom je pokračovať v tomto extrémne vysokom štandarde aj pri práci na budúcich projektoch. Ďalší projekt, v rámci ktorého sa budeme takisto uchádzať o udelenie certifikátu BREEAM Communities, je Agora Budapest.“’

Certifikácia BREEAM je najčastejšie používaná schéma na svete zameraná na posudzovanie trvalej udržateľnosti budov. Jej metodológia sa neustále zdokonaľuje a prispôsobuje, aby aj naďalej udávala tempo zavádzaniu osvedčených postupov v odvetví. Dôsledkom toho je obrovské zlepšenie stavebných štandardov na celom svete, čo na druhej strane zvyšuje kvalitu života obyvateľov užívajúcich tieto trvalo udržateľné projekty. Za takmer 30 rokov certifikácia BREEAM rozšírila svoj dosah až na 78 krajín a nedávno inovovaný štandardizovaný prístup jej určite umožní rásť ešte ďalej.

VIAC O PROJEKTE STANICA NIVY, SRDCI ZÓNY NOVÉ NIVY

Zelený verejný priestor na streche Stanice Nivy prinesie mestu jedinečný priestor na pracovné aj súkromné stretnutia. Dokonca aj neďaleké školy môžu využiť tieto výnimočné mestské exteriérové priestory ako dočasnú učebňu, chýbať nebudú búdky pre netopiere, včelie úle či botanický chodník. Okrem toho si budú môcť návštevníci na trhovisku nakúpiť čerstvé potraviny a ugrilovať si na streche svoje vlastné jedlo.

Za dizajnom projektu stojí londýnske architektonické štúdio Benoy v spolupráci so slovenským ateliérom Siebert + Talaš a tiež britskými expertmi na krajinnú architektúru zo štúdia BDP. Projekt bude zastávať významnú úlohu v revitalizácii tejto časti mesta. Vytvorí novú destináciu s množstvom výnimočných maloobchodných prevádzok, excelentnými službami a prvotriednou kulinárskou ponukou. Dostupnosť projektu podporuje hustá sieť verejnej hromadnej dopravy a zámer vybudovania nových cyklistických trás a samozrejme medzinárodná autobusová stanica.

SkryťVypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

1. Amazon v Seredi dáva veciam druhý život
  2. Katka so vzácnym ochorením: Rozhodla som sa, že deti mať nebudem
  3. Ako riešia krízu v zahraničí? Nižšia daň, zľavy z odvodov, zmrazená cena potravín
  4. Ako môžu elektromobily znížiť náklady vašej firmy?
  5. Okuliarové šošovky ZEISS SmartLife
  6. Čím je Azúrové pobrežie tak príťažlivé? Zistíte po pár chvíľach
  7. Náš mobil môžu ovládať na diaľku, ale dá sa tomu zabrániť
  8. Tipuj dedinský futbal online a vyhraj zájazd na Ligu majstrov
  1. Spoločnosť AGEL SK a VŠZaSP podpísali zmluvu o spolupráci
  2. Čo všetko potrebujete vedieť, ak chcete tehlovú fasádu
  3. Bývanie, ktoré má všetkých "5P"
  4. Nový e-book od BaseLinker Kompletný sprievodca po marketplacoch
  5. Okuliarové šošovky ZEISS SmartLife
  6. Ako môžu elektromobily znížiť náklady vašej firmy?
  7. Verve services - upratovacia firma, ktorá vznikla z nuly
  8. Kedy s dieťaťom prvýkrát k zubárovi? Odpoveď vás prekvapí
  1. Doba nízkych úrokov je späť. Garantovaná hypotéka 1,49% 13 469
  2. Náš mobil môžu ovládať na diaľku, ale dá sa tomu zabrániť 12 833
  3. Ako riešia krízu v zahraničí? Nižšia daň, zmrazená cena potravín 10 893
  4. Čím je Azúrové pobrežie tak príťažlivé? Zistíte po pár chvíľach 8 933
  5. Jednoznačný recept na úspech? Buďte pripravení prispôsobiť sa 7 702
  6. Aké sú NAJ slovenské chute? Prezradili ich známi výrobcovia 5 518
  7. Okuliarové šošovky ZEISS SmartLife 2 595
  8. Amazon v Seredi dáva veciam druhý život 2 459
SkryťVypnúť reklamu

Týka sa vedeckovýskumnej a vzdelávacej oblasti a taktiež prepojenia teórie s praxou.

6 h

Fasáda je viac ako len estetický prvok domu.

INZERCIA 7 h

Priamo pod svahmi Devínskej Kobyly vyrastie projekt Stockerka. Ide o výnimočné bývanie, ktoré disponuje skvelými parametrami.

10 h
SkryťZatvoriť reklamu