Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve. Vďaka pomoci svojej blízkej rodiny, psychologickej pomoci, podpory našej organizácie a hlavne vlastnej vnútornej sile bojovať a nevzdávať sa, dnes sa pani Magda teší z radostí každodenného života. Venuje sa vnúčikom, ale aj tvorbe nádherných výrobkov, ktoré predáva v rámci rôznych jarmokov a trhov. Jej odkaz pre iné ženy v podobnej situácii je nevzdať sa a bojovať, pretože aj keď je to veľmi ťažké, za šťastný a pokojný život bez násilia to určite stojí.“ Tak končí jeden z príbehov klientok občianskeho združenia MyMamy. Jeho kompletné znenie si budete môcť prečítať už od piatka, 24. 11. 2017.

Výstava Podoby lásky, ktorá zachytáva skutočné príbehy 12 konkrétnych žien, klientok nášho združenia, začína piatkovou vernisážou. Aby sme myšlienku tejto výstavy rozšírili medzi čo najviac ľudí, rozhodli sme sa, že ju nainštalujeme do troch verejne prístupných inštitúcií. Všetkých teda pozývame na vernisáž, ktorá bude v piatok ráno o 8:00 v budove Okresného riaditeľstva Policajného zboru SR na Vajanského ulici, o 10:00 vo vstupnej hale Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny na Duklianskej ulici a o 12:00 vo vstupnej hale Študentského domova Prešovskej univerzity“, vysvetľuje Apolónia Sejková, štatutárna zástupkyňa združenia.

Občianske združenie MyMamy sa dlhodobo venuje pomoci ženám zažívajúcim násilie v párových vzťahoch a ich deťom. Výstava je jedným z výstupov projektu Práva si netreba zaslúžiť, ktorý je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie. Jeho cieľom je podpora rodovej rovnosti, práv žien a eliminácia rodových stereotypov, ktoré často bývajú jednou z hlavných príčin, prečo sa ženy ocitajú v partnerských vzťahoch, ktoré sú plné násilia a nelásky.

Výstavu Podoby lásky si budete môcť vo všetkých troch inštitúciách pozrieť do 10. decembra. Od 25. novembra až dovtedy totiž trvá celosvetová iniciatíva 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách.

Jana Beňová

PR manažérka združenia

www.mymamy.sk

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“