Už po štvrtýkrát zápas SvF STU a FAST VUT v hokeji

Štvrtý ročník športového podujatia v podobe priateľského hokejového zápasu.

Štvrtý ročník športového podujatia v podobe priateľského hokejového zápasu stavbárov z Bratislavy (Stavebná fakulta Slovenskej technickej univerzity, SvF STU) proti hokejovému družstvu Fakulty stavební Vysokého učení technického (FAST VUT) sa uskutočnil 14.11.2017 v hokejovej hale Sportovní centrum Lužánky v Brne. Fakulta bola reprezentovaná výberom z radov študentov, doktorandov a zamestnancov fakulty. Účasťou nás, ako každý rok, poctil aj prodekan pre vzdelávanie doc. P. Makýš. Po skúsenosti z minulého roka sme sa rozhodli pred samotným stretnutím zorganizovať zopár tréningov, ktoré mali zladiť tím a napomôcť tak k lepšiemu výsledku. Z časti sa nám tento plán podarilo naplniť.

Atmosféru na štadióne vytváralo takmer dvestopäťdesiat študentov z VUT, ktorým konkurovali naši štyria študenti z Bratislavy. Pre obecenstvo vytvorili kolegovia z Brna sprievodný program, v rámci ktorého zorganizovali súťaž v streľbe na bránu. Samozrejme, nemohli chýbať už tradičné mažoretky, ktoré spestrili túto športovú udalosť. O tom, že sa diváci dobre bavili, nasvedčovali aj vydarené „mexické vlny“. Atmosféru typického zimného športového podujatia dotvárala aj ponuka vareného vínka, ktoré divákov naštartovalo k povzbudzovaniu svojho tímu. Ako prvý otvorili skóre hráči FAST VUT. Úvodná tretina sa skončila výsledkom 1:0. Tento stav nám dával nádej na dobrý výsledok. V druhej tretine sme sa snažili vyrovnať, ale hokejisti FAST VUT mali hráčsky navrch, v čom mali „prsty aj domáci fanúšikovia“, ktorí mohutne povzbudzovali svoj tím. Postupne sa sila súpera prejavila aj na skóre druhej tretiny, ktorú sme prehrali vysoko 7:0. O víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. V tretej tretine sme sa snažili aspoň čiastočne skorigovať nepriaznivý stav, čo sa nám veľmi nedarilo, nakoniec skončila remízou 1:1. O čestný gól v sieti súpera sa postaral hráč z učiteľskej päťky Ing. Michal Dušička. Po zápase svietilo na svetelnej tabuli skóre 9:1 v prospech súpera. Dúfame, že do budúceho hokejového stretnutia sa lepšie zohráme, pridajú sa k nám ďalší hráči a skúsime Brňanom odplatiť vysokú prehru z tohto aj minulého roka. Ďalšie fotografie si môžete pozrieť TU.

Záverečné poďakovanie patrí študentom, doktorandom a pedagógom, ktorí nastúpili do ťažkého súboja a snažili sa o čo najlepší výsledok s FAST VUT. Taktiež patrí poďakovanie aj študentom, ktorí nás prišli povzbudiť. Tiež by sme chceli poďakovať vedeniu Stavebnej fakulty za podporu počas semestra, FAST VUT za zorganizovanie príjemného podujatia a výbornú atmosféru na štadióne. Ďakujem aj našim štyrom fanúšikom.

Hráči študenti: Martínek Matej - PSA (kapitán), Bies Dávid - TZB, Korář Rastislav - TMS,

Kšenzulák Jakub - PSA, Klinčok Marcel - STOP, Bartúnek Dávid - PSA, Hipp

Daniel - GaK, Kubiš Jakub - PSA, Ľuba František - PSA, Karas Michal - AKP,

Beluščák Denis - PSA, Sivák Pavol - TS, Minárik Robert - TMS, Nezval Peter -

GAK, Murányi Martin - TS, Pastírik Denis - TS (brankár)

Hráči učitelia: Ing. Tomáš Funtík, PhD., Ing. Marek Ďubek, PhD., Ing. Marek Bajtala, PhD., Ing. Rébert Čunderlík, PhD., Ing. Michal Dušička, Ing. Pavol Mayer.

Mgr. Marián Decký, Katedra telesnej výchovy SvF STU v Bratislave

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“