Elektronizácia verejnej správy? V Nemecku je rozhodnuté

Po dvoch rokoch obstarávania sa nemecká spolková vláda rozhodla – do roku 2020 bude na úradoch elektronické vedenie spisov.

Zákon o elektronickej štátnej správe v Nemecku ukladá všetkým spolkovým úradom, aby do roku 2020 predložili príslušné riešenia. Obstarávanie na spolkovej úrovni sa skončilo v novembri 2017 a dalo IT trhu pozitívny signál – presvedčila spoločnosť špecializovaná na procesy v štátnej správe.

V medzinárodnej konkurencii technologických gigantov uspela spoločnosť Fabasoft Deutschland GmbH. Spoločnosť Fabasoft je európsky producent softvéru a poskytovateľ cloudových riešení, ktoré slúžia na jednotné spracovanie, usporiadanie, bezpečné uchovanie a kontextové vyhľadávanie digitálnych dokumentov.

Keďže ide o strategickú zákazku, Fabasoft ako generálny dodávateľ bude pri realizácii spolupracovať so subdodávateľmi s relevantnými skúsenosťami. Kľúčovým subdodávateľom je spoločnosť DWC Slovakia, a. s., ktorá s Fabasoftom spolupracuje takmer 20 rokov a počet úspešných implementácií je jeden z najvyšších v Európe. „Našimi zákazníkmi sú ministerstvá, centrálne úrady a vyššie územné celky na Slovensku. Skúsenosti našich používateľov sú dôležité pri vývoji a optimalizácii produktov Fabasoft v celej Európe,“ uviedol Ing. Peter Axamít, predseda Predstavenstva DWC Slovakia, a. s.

Digitalizácia dokumentov a správa procesov na spolkovej úrovni sú mimoriadne svojím rozsahom – implementáciou vo všetkých vládnych úradoch. Rozsah zákazky predstavujú licencie pre minimálne 6 000 používateľov základnej služby E-spis/DMS v piatich pilotných úradoch. Po ukončení implementácie to bude takmer 200-tisíc používateľov. Zákon o elektronickej štátnej správe predpisuje zavedenie elektronického vedenia spisov pre spolkovú štátnu správu do roku 2020.

Spolkové ministerstvo vnútra má opciu na ďalšie dodatočné diela a služby a licencie až do úrovne celoštátnej licencie na vybavenie nemeckých spolkových správnych úradov jednotným základným balíkom služby E-Spis/DMS. Základná služba E-Spis/DMS bude nainštalovaná, nastavená a prevádzkovaná centrálne v spolkovom stredisku výpočtovej techniky. Zmluva bola uzatvorená na šesť rokov s možnosťou predĺženia zo strany zadávateľa až na desať rokov.

O úspechu informovala spoločnosť Fabasoft na webovej stránke.

Nemusím sa na nikoho spoliehať

Kúpou výrobkov privátnych značiek K-Classic, K-Purland, K-Bio a K-take it veggie podporíte nákup vozidiel na pomoc ľuďom v núdzi.

Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.

Predchádzanie je vždy lepšie a lacnejšie ako riešenie následkov.

Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?

Čoraz častejšie dostávame e-maily, v ktorých sa nás ľudia pýtajú či je naozaj konská kĺbová výživa vhodná aj pre ľudí.

Uncovering Artificial Intelligence in Slovakia

Artificial Intelligence is already delivering a real value for businesses.