Pondelok, 13. júl, 2020 | Meniny má MargitaKrížovkyKrížovky

Elektronizácia verejnej správy? V Nemecku je rozhodnuté

Po dvoch rokoch obstarávania sa nemecká spolková vláda rozhodla – do roku 2020 bude na úradoch elektronické vedenie spisov.

Zákon o elektronickej štátnej správe v Nemecku ukladá všetkým spolkovým úradom, aby do roku 2020 predložili príslušné riešenia. Obstarávanie na spolkovej úrovni sa skončilo v novembri 2017 a dalo IT trhu pozitívny signál – presvedčila spoločnosť špecializovaná na procesy v štátnej správe.

V medzinárodnej konkurencii technologických gigantov uspela spoločnosť Fabasoft Deutschland GmbH. Spoločnosť Fabasoft je európsky producent softvéru a poskytovateľ cloudových riešení, ktoré slúžia na jednotné spracovanie, usporiadanie, bezpečné uchovanie a kontextové vyhľadávanie digitálnych dokumentov.

Keďže ide o strategickú zákazku, Fabasoft ako generálny dodávateľ bude pri realizácii spolupracovať so subdodávateľmi s relevantnými skúsenosťami. Kľúčovým subdodávateľom je spoločnosť DWC Slovakia, a. s., ktorá s Fabasoftom spolupracuje takmer 20 rokov a počet úspešných implementácií je jeden z najvyšších v Európe. „Našimi zákazníkmi sú ministerstvá, centrálne úrady a vyššie územné celky na Slovensku. Skúsenosti našich používateľov sú dôležité pri vývoji a optimalizácii produktov Fabasoft v celej Európe,“ uviedol Ing. Peter Axamít, predseda Predstavenstva DWC Slovakia, a. s.

Digitalizácia dokumentov a správa procesov na spolkovej úrovni sú mimoriadne svojím rozsahom – implementáciou vo všetkých vládnych úradoch. Rozsah zákazky predstavujú licencie pre minimálne 6 000 používateľov základnej služby E-spis/DMS v piatich pilotných úradoch. Po ukončení implementácie to bude takmer 200-tisíc používateľov. Zákon o elektronickej štátnej správe predpisuje zavedenie elektronického vedenia spisov pre spolkovú štátnu správu do roku 2020.

Spolkové ministerstvo vnútra má opciu na ďalšie dodatočné diela a služby a licencie až do úrovne celoštátnej licencie na vybavenie nemeckých spolkových správnych úradov jednotným základným balíkom služby E-Spis/DMS. Základná služba E-Spis/DMS bude nainštalovaná, nastavená a prevádzkovaná centrálne v spolkovom stredisku výpočtovej techniky. Zmluva bola uzatvorená na šesť rokov s možnosťou predĺženia zo strany zadávateľa až na desať rokov.

O úspechu informovala spoločnosť Fabasoft na webovej stránke.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma

Baby Cleaner hygienicky čistí okolie vašich detí a v súlade s prírodou. Výrobcom je slovenská Rodinná firma.

Ekologické čistiace prostriedky nijako nepoškodzujú pokožku. Práve naopak, vzácne za studena lisované oleje a výťažky z rastlín ju vyživujú.

Študijný program s uplatnením v automobilovom priemysle

Professional MBA Automotive Industry, postgraduálne vzdelávanie pre manažérov v angličtine poskytované STU v Bratislave a TU Wien.

Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty

Olej upcháva kanalizáciu. Ako sa to premietne do vyúčtovania?