Elektronizácia verejnej správy? V Nemecku je rozhodnuté

Po dvoch rokoch obstarávania sa nemecká spolková vláda rozhodla – do roku 2020 bude na úradoch elektronické vedenie spisov.

Zákon o elektronickej štátnej správe v Nemecku ukladá všetkým spolkovým úradom, aby do roku 2020 predložili príslušné riešenia. Obstarávanie na spolkovej úrovni sa skončilo v novembri 2017 a dalo IT trhu pozitívny signál – presvedčila spoločnosť špecializovaná na procesy v štátnej správe.

V medzinárodnej konkurencii technologických gigantov uspela spoločnosť Fabasoft Deutschland GmbH. Spoločnosť Fabasoft je európsky producent softvéru a poskytovateľ cloudových riešení, ktoré slúžia na jednotné spracovanie, usporiadanie, bezpečné uchovanie a kontextové vyhľadávanie digitálnych dokumentov.

Keďže ide o strategickú zákazku, Fabasoft ako generálny dodávateľ bude pri realizácii spolupracovať so subdodávateľmi s relevantnými skúsenosťami. Kľúčovým subdodávateľom je spoločnosť DWC Slovakia, a. s., ktorá s Fabasoftom spolupracuje takmer 20 rokov a počet úspešných implementácií je jeden z najvyšších v Európe. „Našimi zákazníkmi sú ministerstvá, centrálne úrady a vyššie územné celky na Slovensku. Skúsenosti našich používateľov sú dôležité pri vývoji a optimalizácii produktov Fabasoft v celej Európe,“ uviedol Ing. Peter Axamít, predseda Predstavenstva DWC Slovakia, a. s.

Digitalizácia dokumentov a správa procesov na spolkovej úrovni sú mimoriadne svojím rozsahom – implementáciou vo všetkých vládnych úradoch. Rozsah zákazky predstavujú licencie pre minimálne 6 000 používateľov základnej služby E-spis/DMS v piatich pilotných úradoch. Po ukončení implementácie to bude takmer 200-tisíc používateľov. Zákon o elektronickej štátnej správe predpisuje zavedenie elektronického vedenia spisov pre spolkovú štátnu správu do roku 2020.

Spolkové ministerstvo vnútra má opciu na ďalšie dodatočné diela a služby a licencie až do úrovne celoštátnej licencie na vybavenie nemeckých spolkových správnych úradov jednotným základným balíkom služby E-Spis/DMS. Základná služba E-Spis/DMS bude nainštalovaná, nastavená a prevádzkovaná centrálne v spolkovom stredisku výpočtovej techniky. Zmluva bola uzatvorená na šesť rokov s možnosťou predĺženia zo strany zadávateľa až na desať rokov.

O úspechu informovala spoločnosť Fabasoft na webovej stránke.

Naše finančné družstvo - príbeh Mojmíra Begána

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 8. vydanie.

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.