Elektronizácia verejnej správy? V Nemecku je rozhodnuté

Po dvoch rokoch obstarávania sa nemecká spolková vláda rozhodla – do roku 2020 bude na úradoch elektronické vedenie spisov.

Zákon o elektronickej štátnej správe v Nemecku ukladá všetkým spolkovým úradom, aby do roku 2020 predložili príslušné riešenia. Obstarávanie na spolkovej úrovni sa skončilo v novembri 2017 a dalo IT trhu pozitívny signál – presvedčila spoločnosť špecializovaná na procesy v štátnej správe.

V medzinárodnej konkurencii technologických gigantov uspela spoločnosť Fabasoft Deutschland GmbH. Spoločnosť Fabasoft je európsky producent softvéru a poskytovateľ cloudových riešení, ktoré slúžia na jednotné spracovanie, usporiadanie, bezpečné uchovanie a kontextové vyhľadávanie digitálnych dokumentov.

Keďže ide o strategickú zákazku, Fabasoft ako generálny dodávateľ bude pri realizácii spolupracovať so subdodávateľmi s relevantnými skúsenosťami. Kľúčovým subdodávateľom je spoločnosť DWC Slovakia, a. s., ktorá s Fabasoftom spolupracuje takmer 20 rokov a počet úspešných implementácií je jeden z najvyšších v Európe. „Našimi zákazníkmi sú ministerstvá, centrálne úrady a vyššie územné celky na Slovensku. Skúsenosti našich používateľov sú dôležité pri vývoji a optimalizácii produktov Fabasoft v celej Európe,“ uviedol Ing. Peter Axamít, predseda Predstavenstva DWC Slovakia, a. s.

Digitalizácia dokumentov a správa procesov na spolkovej úrovni sú mimoriadne svojím rozsahom – implementáciou vo všetkých vládnych úradoch. Rozsah zákazky predstavujú licencie pre minimálne 6 000 používateľov základnej služby E-spis/DMS v piatich pilotných úradoch. Po ukončení implementácie to bude takmer 200-tisíc používateľov. Zákon o elektronickej štátnej správe predpisuje zavedenie elektronického vedenia spisov pre spolkovú štátnu správu do roku 2020.

Spolkové ministerstvo vnútra má opciu na ďalšie dodatočné diela a služby a licencie až do úrovne celoštátnej licencie na vybavenie nemeckých spolkových správnych úradov jednotným základným balíkom služby E-Spis/DMS. Základná služba E-Spis/DMS bude nainštalovaná, nastavená a prevádzkovaná centrálne v spolkovom stredisku výpočtovej techniky. Zmluva bola uzatvorená na šesť rokov s možnosťou predĺženia zo strany zadávateľa až na desať rokov.

O úspechu informovala spoločnosť Fabasoft na webovej stránke.

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?

Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín

Značka nie je všetko. Rozhoduje chuť.

Klima efekt bez klimatizácie

Budovy utesňujeme stále viac a viac. Ale aké to má pre nás následky?

S novou optikou máte v Poprade rýchlosť a kvalitu zaručenú

Reč nie je o predajni s okuliarmi, ale technológii, s ktorou môžete naplno využívať všetky prednosti super rýchleho internetu.