Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní

Realitný trh na Slovensku v posledných rokoch prekvitá a tiež pomaly „dospieva“.

Podľa Miroslava Luhového zo spoločnosti Inter Development začínajú byť Slováci presýtení „klasickým“ bývaním a hľadajú nové a zaujímavé možnosti, ako bývať. Ich vlastný projekt Zig Zag, ktorý na Slovensko priniesol inovatívny koncept bývania semivillas, spájajúci výhody bývania v dome a byte, vyvolal nevídaný záujem. Ľudia uvítali nový pohľad na nehnuteľnosti a inovatívny prístup k bývaniu.

Semivillas oživili bývanie na Kolibe

Bývanie na Kolibe neodškriepiteľne znamená prestíž, dodnes je tu však určitá diera na trhu. Chýba tu bývanie, ktoré by vystupovalo z radu a pokúsilo sa o niečo inovatívne vo vychytenej lokalite. V spoločnosti Inter Development videli túto príležitosť a rozhodli sa ju naplno využiť. Spojili sa s architektom Petrom Pagáčom a vznikol tak Zig Zag – projekt spájajúci výhody domu a bytu v jednom.

Hlavná myšlienka, ktorú mal architekt na mysli, keď vytvoril koncept semivillas, bola jednoduchá. Nechcel postaviť ďalší „moderný projekt“, ale radšej vybudovať prvý skutočne „komfortný projekt“. Poskladal dohromady kompaktnosť a bezúdržbovosť bytu so súkromím, životným priestorom a záhradou rodinného domu. Vznikol tak ideálny projekt, na ktorý Bratislavčania očividne čakali.
Záujem verejnosti totiž prekonal aj vysoko nastavené očakávania samotného developera.

„Navrhol som projekt, ktorý by bol mojím vlastným ideálnym bývaním. Ktorý by mal vyriešené všetky problémy, s ktorými som sa za 25 rokov projektovania stretol,“ hovorí architekt Peter Pagáč. „Pri jeho tvorbe som sa nechal inšpirovať svojimi cestami po celom svete. Základné usporiadanie domov bolo inšpirované cestami po Beneluxe, kde ľudia využívajú efektívne každý centimeter štvorcový zeme. A uličky medzi domami kopírujú romantické ulice talianskych miest.“

To najlepšie z domu s výhodami bytu? Semivillas

Semivillas spájajú dve priestranné 4-izbové (resp. 5-izbové) rezidenčné jednotky netradičným architektonickým spôsobom. Vďaka dômyselnému nastaveniu dispozícií sú navrhnuté tak, aby bolo zachované súkromie obyvateľov. Rovnako ako byt sa aj semivillas vyznačujú nízkymi prevádzkovými nákladmi a bezúdržbovosťou vďaka spoločnému správcovi.

Z domu si Zig Zag zobral vysokú mieru súkromia a vlastnú záhradu. Každá bytová jednotka v semivillas má zelenú terasu a záhradu. Pri dispozícii bytov sa myslelo aj na súkromie v záhradnej časti, a tak si rezidenti budú môcť vychutnávať ničím nerušný výhľad na mesto. Samozrejmosťou sú aj samostatné vchody do rezidenčných jednotiek, pivničná kobka a 3 vlastné parkovacie miesta v cene. Keďže sú semivillas najmä o komforte a funkčnosti, developer ponúka základnú záhradnú úpravu v cene bytu, takže po nasťahovaní už obyvateľov nečakajú žiadne ďalšie povinnosti.

Projekt Zig Zag tvorí 6 samostatných dvojíc semivillas. S 12 rezidenčnými jednotkami tak ide o tichý komorný projekt, v ktorom sa ceny pohybujú na úrovni 3 200 €/m2 plus 300 € za m2 pozemku. Developer umožňuje aj dispozičné zmeny po konzultácii s architektom projektu, prípadne spojenie dvojice susediacich víl. Začiatok výstavby je plánovaný na jar budúceho roka s dokončením v horizonte dvoch rokov.

Inter Development mení trh slovenských realít

Okrem projektu Zig ZagInter Development na svojom konte aj projekt Teslova, ktorý prinesie komorné bývanie v žiadanej oblasti – v Ružinove. Drvivá väčšina bytov sa vypredala krátko po spustení predaja a Inter Development tým potvrdil len jedno – že vie, čo ľudia skutočne od svojho bývania očakávajú.

Zig Zag je pre nás veľmi dôležitým projektom. Prináša nový vietor do výstavby na Kolibe a hlavne ukazuje, kam sa trh s nehnuteľnosťami na Slovensku posúva,“ vysvetľuje Luhový. „Sme radi, že ľudia začínajú mať vyššie očakávania. Znamená to, že v budúcnosti môžeme čakať oveľa zaujímavejšie a ambicióznejšie projekty, ktoré posunú štandard bývania na úplne novú úroveň. A teší nás, že môžeme byť aj vďaka projektu Zig Zag súčasťou tejto zmeny.“

Nový pohľad, ktorý Inter Development do slovenských realít prinesie, bude mať za výsledok určite ešte niekoľko ďalších zaujímavých projektov. Je vidieť, že slovenský trh začína byť dostatočne zrelý na zmenu a projekty ako semivillas Zig Zag prinesú pozdvihnutie celkovej úrovne bývania a života nielen v Bratislave.
zigzag.sk

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 155
  2. Každý piaty zomrie 8 906
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 775
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 7 808
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 801
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 853
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 10 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 10 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu