Veľtrh vzdelávania v Srbsku

Koncom novembra sa študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave zúčastnili na veľtrhu vzdelávania v meste Báčsky Petrovec v Srbsku.

Koncom novembra ( 28.11.2017 ) sa študenti Stavebnej fakulty STU zúčastnili na veľtrhu vzdelávania v meste Báčsky Petrovec v Srbsku. Hostiteľom veľtrhu bolo Gymnázium Jána Kollára, ktoré je už po 9-krát organizátorom tohto podujatia.

Výstavisko pozostávalo z približne dvadsiatky vysokých škôl rôzneho zamerania. Od technických vied cez ekonomiku až po pedagogické a sociálne smery. Okrem srbských škôl sa tento rok veľtrhu zúčastnili i slovenské vysoké školy: Stavebná fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Žilinská univerzita a Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Žiaci gymnázia sa pri našom stánku mohli dozvedieť kompletné informácie o štúdiu na našej fakulte, aké odbory ponúkame, čím sa presne zaoberáme, o možnostiach uplatnenia absolventov a o možnosti ubytovania. Zástupcami našej fakulty boli doktorandky prvého ročníka VHI zo Srbska Ing. Ivana Marko a Ing. Marija Mihaela Labat a študent inžinierskeho stupňa VSVH Bc. Miroslav Hmirák. Svojej novej úlohy, ako reprezentanti Stavebnej fakulty STU, sa zhostili exceletne, ochotne odpovedali na všetky otázky a vysvetľovali, akým spôsobom postupovať v prípade záujmu o štúdium jednotlivých odborov.

Chvályhodné je, že naši zástupcovia využili možnosť navštíviť aj iné stredné školy, a tak sa ich „propagátorská misia“ rozšírila aj na tieto stredné školy v Srbsku - Gymnázium Mihajla Pupina v Kovačici, Strojnícka škola Pančevo v Pančeve a Technická škola Mileva Marić-Ajnštajn v Novom Sade. Veríme, že naši študenti úspešne oslovili žiakov zo Srbska a už v budúcom akademickom roku sa s niektorými z nich stretneme na našej fakulte!

Viac fotografií TU

Ing. Ivana Marko, Ing. Marija Mihaela Labat, doktorandky VHI, Stavebná fakulta STU v Bratislave

Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov

Úlohou mestskej polície nemá byť kontrolovať parkovné v prospech súkromnej firmy, ale dohliadať na bezpečnosť v meste.

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.