Veľtrh vzdelávania v Srbsku

Koncom novembra sa študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave zúčastnili na veľtrhu vzdelávania v meste Báčsky Petrovec v Srbsku.

Koncom novembra ( 28.11.2017 ) sa študenti Stavebnej fakulty STU zúčastnili na veľtrhu vzdelávania v meste Báčsky Petrovec v Srbsku. Hostiteľom veľtrhu bolo Gymnázium Jána Kollára, ktoré je už po 9-krát organizátorom tohto podujatia.

Výstavisko pozostávalo z približne dvadsiatky vysokých škôl rôzneho zamerania. Od technických vied cez ekonomiku až po pedagogické a sociálne smery. Okrem srbských škôl sa tento rok veľtrhu zúčastnili i slovenské vysoké školy: Stavebná fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Žilinská univerzita a Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Žiaci gymnázia sa pri našom stánku mohli dozvedieť kompletné informácie o štúdiu na našej fakulte, aké odbory ponúkame, čím sa presne zaoberáme, o možnostiach uplatnenia absolventov a o možnosti ubytovania. Zástupcami našej fakulty boli doktorandky prvého ročníka VHI zo Srbska Ing. Ivana Marko a Ing. Marija Mihaela Labat a študent inžinierskeho stupňa VSVH Bc. Miroslav Hmirák. Svojej novej úlohy, ako reprezentanti Stavebnej fakulty STU, sa zhostili exceletne, ochotne odpovedali na všetky otázky a vysvetľovali, akým spôsobom postupovať v prípade záujmu o štúdium jednotlivých odborov.

Chvályhodné je, že naši zástupcovia využili možnosť navštíviť aj iné stredné školy, a tak sa ich „propagátorská misia“ rozšírila aj na tieto stredné školy v Srbsku - Gymnázium Mihajla Pupina v Kovačici, Strojnícka škola Pančevo v Pančeve a Technická škola Mileva Marić-Ajnštajn v Novom Sade. Veríme, že naši študenti úspešne oslovili žiakov zo Srbska a už v budúcom akademickom roku sa s niektorými z nich stretneme na našej fakulte!

Viac fotografií TU

Ing. Ivana Marko, Ing. Marija Mihaela Labat, doktorandky VHI, Stavebná fakulta STU v Bratislave

Naše finančné družstvo - príbeh Mojmíra Begána

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 8. vydanie.

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.