Štvrtok, 9. júl, 2020 | Meniny má LujzaKrížovkyKrížovky

HB Reavis sťahuje žiadosť na pridelenie osvedčenia o Smart City

Spoločnosti Smart City s. r. o. (dcérska spoločnosť HB REAVIS GROUP) nateraz sťahuje žiadosť o udelenie osvedčenia.

(Zdroj: HB Reavis)

Spoločnosti Smart City s. r. o. (dcérska spoločnosť HB REAVIS GROUP) nateraz sťahuje žiadosť o udelenie osvedčenia o významnej investícii pre projekt „Stanica Nivy – Smart City“.

„Náš projekt „Stanica Nivy – Smart City“ má pre Bratislavu silný verejný prínos a za jeho kvalitami si jednoznačne stojíme. Postupovali sme v súlade so zákonom, proces však ukázal, že slovenská legislatíva nie je pripravená na tento typ schvaľovania investícií. Do budúcna navrhujeme zriadiť odbornú pracovnú skupinu všetkých zúčastnených inštitúcií aj strán, aby sa otvorila konštruktívna diskusia a predišlo neopodstatneným výhradám. Pracovná skupina zaistí odbornú kvalitu pre lepšie pochopenie zámeru najmä pri návrhoch doplnkových dopravných riešení v hlavnom meste. Naše plány zatiaľ nemeníme, na projektoch budeme pracovať ako doposiaľ, očakávame však predĺženie časového horizontu nových projektov,“ uviedol výkonný riaditeľ HB Reavis pre Slovensko Adrián Rác.

Dôvodom stiahnutia žiadosti je snaha o ďalšie precizovanie detailov v úzkej spolupráci s hlavným mestom Bratislava, vládou SR a všetkými zainteresovanými orgánmi. Stiahnutie žiadosti však neznamená, že by sa zastavila príprava a realizácia už rozbehnutých projektov. „Výstavba novej autobusovej stanice pôjde podľa plánu, bez zdržania. Tak ako doposiaľ, budeme pripravovať ďalšie projekty plne v súlade s legislatívou. Je však zrejmé, že vzhľadom na dĺžku stavebných a povoľovacích konaní bude ich realizácia trvať výrazne dlhšiu dobu,“ dodal Rác.

HB Reavis pracuje na budovaní projektu Stanica Nivy, ktorá prinesie okrem reprezentatívnej autobusovej stanice aj modernú tržnicu, parkovacie miesta, či zelenú strechu a Bratislavčanom bude slúžiť od roku 2020. Nebude chýbať moderný bulvár na plne zrekonštruovanej ulici Mlynské nivy, či ďalšie budovy občianskej vybavenosti, ako napríklad parkovací dom, či nový projekt na rohu Mlynských nív a Košickej ulice z dielnej popredných britských architektov Allford Hall Monaghan Morris.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Morské oko vzniklo pred miliónmi rokov

Jazero predstavuje perlu najvýchodnejšieho slovenského vulkanického pohoria.

Rozdávajú sa dotácie na tepelné čerpadlá. Využite to, kým sa dá

Podávanie žiadostí bolo spustené 24. júna a ihneď sa ukázalo, že o štátne dotácie je veľký záujem. Ušetriť môžete až tisíce eur.

Keď sa inšpiráciou stane samotné víno

Aj z nepriaznivej situácie sa dá vyťažiť maximum. Počas korony Vinotéka Sommelier vynovila svoje priestory.