Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Denník SME oslavuje 25 rokov rekordným počtom predplatiteľov

Denník dosiahol ku koncu minulého roka rekordné výsledky predaja predplatného za celú svoju históriu.

Denník sme oslavuje 25 rokov.Denník sme oslavuje 25 rokov. (Zdroj: SME)

Denník SME oslavuje 25. výročie svojho vzniku. Na deň narodenín 15. januára pripravilo vydavateľstvo Petit Press mimoriadnu predplatiteľskú akciu.

Rekordné predplatné

Počet aktívnych platiacich predplatiteľov online verzie denníka SME na konci minulého roka dosiahol nový rekord, keď dosiahol hranicu 25 000.

Ku koncu minulého roka počet predplatiteľov tlačeného denníka SME a SME.sk presiahol spolu 38 000, čo je najvyššie číslo predplatiteľov počas 25-ročnej histórie denníka SME. Doteraz držal denník SME rekord v roku 2004, keď mal takmer 30 000 predplatiteľov.

Predplatitelia digitálnej verzie denníka SME si mohli v minulom roku vďaka predplatnému prečítať vyše 11-tisíc zamknutých nových článkov.

Web SME.sk je dlhodobo najnavštevovanejším spravodajským portálom na Slovensku. V roku 2017 dosiahol najvyššiu návštevnosť v októbri s výsledkom 2 310 990 RU.

Narodeninová akcia

Denník SME pre svojich čitateľov pripravil špeciálnu akciu pri príležitosti 25. výročia svojho založenia. Počas celého narodeninového dňa v pondelok 15. januára 2018 bude cena ročného predplatného SME.sk len 25 eur. Čitatelia tak môžu ušetriť takmer 15 % v porovnaní s cenou za ročné a viac ako 50 % v porovnaní s cenou týždenného predplatného.

História digitálneho predplatného

Po prvých nesmelých pokusoch v rokoch 2004 a 2005 začal denník SME na webe regulárne spoplatňovať svoj obsah od roku 2011 v rámci systému Piano. Od januára 2017 portál SME.sk realizuje predaj online predplatného prostredníctvom svojho vlastného systému.

Predaj predplatného na internetovom trhu, na ktorom súťaží veľký počet hráčov, sa stal kľúčovým spôsobom financovania kvalitného a nezávislého novinárskeho obsahu. Dosiahnuté výsledky potvrdzujú, že tento model má u čitateľov na Slovensku perspektívu a ďalší priestor na rast. SMEpatrí v tomto segmente medzi najúspešnejšie projekty v strednej Európe.

Denník SME ďakuje všetkým svojim čitateľom za podporu a bude sa naďalej uchádzať o ich dôveru.

O vydavateľstve Petit Press

Vydavateľstvo Petit Press je mediálny dom vydávajúci periodiká v slovenskom a anglickom jazyku. Do jeho portfólia patria denníky SME a Korzár, regionálne týždenníky MY, týždenník TV Svet, dvojtýždenník The Slovak Spectator, mesačníky Profit, Lišiak, Doma v záhrade, Magazín zdravia, Magazín o knihách a sieť bezplatných novín ECHO. Vydavateľstvo prevádzkuje aj sieť webových stránok združených pod doménou SME.sk. Zamestnáva viac ako 600 ľudí a okrem vydavateľských aktivít prevádzkuje aj distribučnú sieť a dve tlačiarne v Bratislave a Košiciach.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line