Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

(Zdroj: Thinkstock)

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny. Na základe zmluvy a následnej dohody sa naša kancelária dohodla so spoločnosťou MH Manažment, a.s. na odmene vo výške 2,5% za úspech v arbitráži, ktorej hodnota prevyšovala 700 miliónov eur. Dohodnutá odmena vo výške 2,5% bola riadne vyfakturovaná, ale vzhľadom na fakt, že po jej zaplatení bol účet našej kancelárie zablokovaný štátom, štát znemožnil našej kancelárii riadne splniť zákonnú povinnosť zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 spolu vo výške viac ako 5,5 milióna eur.

Napriek tomu, že si naša kancelária nikdy nenárokovala odmenu vo výške 11%, ale naopak podpísala dohodu o podielovej odmene vo výške 2,5%, opakovane sa objavujú nepravdivé tvrdenia, že naša advokátska kancelária žiadala za výhru v arbitráži viac ako 77 miliónov eur. Naša advokátska kancelária nikdy nežiadala, nevyzývala, ani nefakturovala spoločnosti MH Manažment, a.s. sumu vo výške 77 miliónov eur.

Celú súčasnú situáciu jednoznačne vyvolala štvavá, populistická a politicky motivovaná kampaň, ktorej výsledkom je okrem iného aj zneistenie viacerých právnych kancelárií zo Slovenska a zo zahraničia. Máme signály, že právne kancelárie, ktoré sa špecializujú na takéto súdne spory, budú dôkladne zvažovať svoju účasť v takýchto sporoch na strane štátu, nakoľko na príklade našej kancelárie vidia, do akej zlej situácie sa môžu dostať aj napriek úspechu štátu v spore.

Viaceré štátne inštitúcie a firmy čelia a v budúcnosti aj budú čeliť mnohým komplikovaným arbitrážnym sporom, kde v prípade prehry hrozia štátu obrovské finančné škody.

Naša advokátska kancelária počas svojho pôsobenia v službách štátu, alebo ním zastúpených organizácií, neprehrala ani jeden jediný súdny spor. Budeme preto pozorne sledovať, aké úspešné budú iné právne kancelárie a aké náklady za tieto služby budú štátom v konečnom dôsledku vynaložené.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch