SME.sk dosiahlo rekord, má už vyše 25-tisíc predplatiteľov

Online verzia denníka SME je najpredávanejším spravodajským webom na Slovensku.

Prelom rokov 2017 a 2018 nebol pre denník SME významný iba 25. výročím, ale aj dosiahnutím historického medzníka pri predaji predplatného, ktorý ku koncu minulého roka dosiahol rekordné výsledky.

Počet aktívnych platiacich predplatiteľov online verzie denníka SME na konci minulého roka dosiahol nové maximum, keď sa dostal na úroveň 25047, čím potvrdil svoju pozíciu najpredávanejšieho spravodajského online média na Slovensku.

Najobľúbenejšie je ročné predplatné

Najviac využívaným typom predplatného SME.sk je ročné za cenu 29 eur, ktoré využíva viac ako polovica predplatiteľov. Nasledujú mesačné, štvrťročné a týždňové predplatné.

Ročné predplatné v porovnaní so základným predplatným 1 euro na týždeň ponúka najvýhodnejšiu cenu s úsporou 44 percent. V prepočte tak vychádza ročné predplatné iba na 56 centov za týždeň, čo je menej ako jeden výtlačok novín.

Pozrite si celú ponuku predplatného SME.sk

Historický rekord

Ku koncu minulého roka počet predplatiteľov tlačeného denníka SME a SME.sk presiahol spolu 38000, čo je najvyššie číslo predplatiteľov počas 25-ročnej histórie denníka SME. Doteraz držal denník SME rekord v roku 2004, keď mal takmer 30000 predplatiteľov.

Predplatitelia digitálnej verzie denníka SME si mohli v minulom roku vďaka svojmu predplatnému prečítať vyše 11-tisíc zamknutých nových článkov a ďalších 40-tisíc v bohatom online archíve.

Web SME.sk je dlhodobo najnavštevovanejším spravodajským portálom na Slovensku. Za rok 2017 dosiahol najvyššiu návštevnosť v októbri s výsledkom 2310990 RU.

História digitálneho predplatného

Po prvých nesmelých pokusoch v rokoch 2004 a 2005 začal denník SME pravidelne na webe spoplatňovať svoj obsah od roku 2011 v rámci systému Piano. Samostatný prístup na SME.sk si čitatelia mohli kúpiť od mája 2014. Od januára 2017 portál SME.sk ponúka predaj online predplatného prostredníctvom svojho vlastného systému.

Predaj predplatného na internetovom trhu, na ktorom súťaží veľký počet hráčov, sa stal kľúčovým spôsobom financovania kvalitného a nezávislého novinárskeho obsahu. Dosiahnuté výsledky potvrdzujú, že tento model má u čitateľov na Slovensku perspektívu a ďalší priestor na rast. SME patrí v tomto segmente medzi najúspešnejšie projekty v strednej Európe.

Denník SME ďakuje všetkým svojim čitateľom za podporu a bude sa naďalej uchádzať o ich dôveru.

Viac informácií o predplatnom SME.sk

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.