Európske univerzity a podnikatelia spoločne

Riešiť problémy s klesajúcou životnou úrovňou, nezamestnanosťou a migráciou vo vidieckych regiónoch EÚ je cieľom projektu ERDI.

Vzdelávanie na partnerských univerzitách v rámci projektu ERDI musí byť inovatívne, odrážať potreby praxe a zodpovedať očakávaniam zamestnávateľovVzdelávanie na partnerských univerzitách v rámci projektu ERDI musí byť inovatívne, odrážať potreby praxe a zodpovedať očakávaniam zamestnávateľov

Riešiť problémy vo vidieckych regiónoch Európskej únie je jedným z cieľov medzinárodného projektu Posilňovanie regionálneho rozvoja a inovácií - v skratke ERDI, na ktorom sa ako partner podieľa aj Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre.

Projekt ERDI je založený na vytvorení medzinárodnej siete vzdelávacích inštitúcií a podnikateľských subjektov. Jedným z jeho cieľov je hľadať riešenia problémov súvisiacich s klesajúcou ekonomickou úrovňou, nezamestnanosťou a migráciou hlavne vo vidieckych regiónoch Európskej únie. Podľa autorov projektu si to vyžaduje posilnenie znalostí, podnikania a spolupráce v oblasti bioekonómie. Zvýšenie schopnosti absolventov zamestnať sa a zároveň zvýšenie konkurencieschopnosti regionálnej ekonomiky má priniesť vyššie budúce príjmy.

Hlavným koordinátorom projektu je Univerzita aplikovaných vied Karelia vo Fínsku. Súčasťou projektového konzorcia, okrem univerzít, sú aj regionálne podniky v Kanade, Fínsku, Českej Republiky, Holandsku, Maďarsku a na Slovensku, ktoré spolu s univerzitami vytvárajú regionálne siete zamerané na výmenu skúseností. Našu krajinu v implementácii projektu zastupuje Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre a ako partner z praxe spoločnosť SLOV-MART, s.r.o spolu s ďalšími podnikmi v regionálnej sieti.

Partneri sa stretávajú pravidelne na workshopoch.V októbri minulého roka sa partneri z Holandska, Fínska, Kanady, Česka a Maďarska zišli na pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, aby vyhodnotili výsledky dosiahnuté v druhom roku implementácie projektu, predstavili vytvorené siete podnikov v partnerských regiónoch a analyzovali biznis modely.

Podľa slov koordinátorky projektu za Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre profesorky Eleonóry Marišovej, manažment, inovatívnosť, udržateľnosť, záujem o sociálne podnikanie, ako aj investície do ľudských zdrojov - to všetko je v projekte prostredníctvom kvalitatívneho výskumu prepojené na zlepšenie vzdelávacích programov zameraných na bioekonomiku. "Ambíciou projektu je vybudovanie vedomostných aliancií tak, aby vzdelávanie na partnerských univerzitách bolo inovatívne, odrážalo potreby praxe a zodpovedalo očakávaniam zamestnávateľov", hovorí profesorka Eleonóra Marišová.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 124
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 9 264
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 720
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 784
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 726
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 507
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 986
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 8 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 8 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu