Uvažujete nad solárnymi kolektormi? Získajte príspevok až 1750 €

Jednou z najväčších výhod solárnych kolektorov je, že dokážu domácnosti ročne ušetriť až 70 % nákladov.

(Zdroj: ZSE)

Účinnosť solárnych kolektorov závisí od nasmerovania na svetovú stranu, od ročného obdobia a od sklonu plochy, na ktorú dopadajú slnečné lúče. Počas leta, kedy je slnečné žiarenie pomerne veľké, je možné prakticky úplne zohrievať vodu slnkom. Kolektory však spoľahlivo pracujú i pri teplotách pod nulou. Stačí, ak je slnečný deň a vyrábajú teplo aj v zime.

PREČO SA ROZHODNÚŤ PRE SOLÁRNE KOLEKTORY

Jednou z najväčších výhod solárnych kolektorov je, že dokážu domácnosti ročne ušetriť až 70 % nákladov na ohrev teplej vody a na rozdiel od fotovoltických panelov im stačí menšia plocha na streche. Dajú sa inštalovať prakticky na celom území Slovenska bez ohľadu na to, či žijete na juhu či na Orave. Rozdiel medzi najchladnejšími a najteplejšími regiónmi v dopadajúcom množstve slnečnej energie je približne len 15 %.

„Ďalším dôvodom, prečo sa solárne kolektory oplatia, sú aj nízke prevádzkové náklady. Navyše, ak sa zákazníci rozhodnú pre riešenie ZEON Solar od ZSE, okrem profesionálneho poradenstva, montáže, záručného a pozáručného servisu získajú špeciálnu servisnú prehliadku po 2 rokoch, spojenú s výmenou teplonosnej kvapaliny, a to úplne zadarmo. Extra bonusom pre našich zákazníkov je aj 12 ročná záruka na solárne kolektory,“ informuje Erik Chabreček, expert na riešenie ZEON Solar v ZSE.

VYUŽITE MOŽNOSŤ ZÍSKAŤ PRÍSPEVOK AŽ 1750 €

Domácnosti, ktoré plánujú využívať slnečnú energiu na ohrev vody, majú v tomto roku opäť šancu získať finančný príspevok až 1750 € z projektu Zelená domácnostiam financovaného z európskych fondov. http://zelenadomacnostiam.sk/sk/

„Všetko, čo by mal záujemca urobiť, je nechať kontakt na www.zeon.sk/solar. Naša spoločnosť je schopná zákazníkom pomôcť pri získaní finančného príspevku a zastrešiť administratívu s tým spojenú. Vďaka príspevku si záujemcovia môžu znížiť vstupné náklady až o tretinu a zvyšok môžu uhradiť buď jednorazovo alebo na splátky už od 48 € mesačne,“ dopĺňa Erik Chabreček, expert na riešenie ZEON Solar v ZSE.

Viac na www.zeon.sk/solar

Už viac ako 36 čerpacích staníc OMV je v novom šate

Motoristi si vychutnajú príjemnú atmosféru aj nové služby.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.