Spoločnosť HB Reavis uzavrela partnerstvo s CIC

Spoločnosť HB Reavis oznámila uzavretie partnerstva s Cambridge Innovation Center (CIC).

(Zdroj: CIC)

Spoločnosť HB Reavis, popredný európsky poskytovateľ inovatívnych kancelárskych priestorov, oznámila uzavretie partnerstva s Cambridge Innovation Center (CIC), americkou realitnou spoločnosťou zameranou na vývoj ekosystémov, ktoré inovatívnym podnikateľom umožňujú zakladať firmy a vytvárať nové produkty lepšie a rýchlejšie. Spoločnosť HB Reavis do partnerstva investovala vyše 45 mil. € a získala aj kreslo v predstavenstve spoločnosti CIC. CIC túto investíciu využije na rozšírenie svojej celosvetovej siete vedeckých a technologických inovačných kampusov.

CIC si zároveň prenajala 30 % priestorov v novej budove Varso II od HB Reavis, aby si tieto dve spoločnosti boli na blízku. Budova je súčasťou vlajkového projektu Varso Place vo Varšave, ktorý má ambíciu sa stať novým centrom technologickej komunity. K uzavretiu obchodu došlo 22 mesiacov pred dokončením výstavby.

Ide o partnerstvo s veľkým potenciálom a synergickým efektom. CIC s centrálou v USA buduje inovačné komunity - kampusy - zamerané na startupy, inovačné pobočky zavedených firiem a fondy rizikového kapitálu. Pracoviská, laboratóriá a špecializované sektorové centrá CIC lákajú tých najvýznamnejších lokálnych investorov. Podnikatelia tu môžu naplno využiť rôzne vzdelávacie programy, podujatia a príležitosti na networking.

Varšava bude druhým európskym sídlom spoločnosti CIC po Rotterdame, kde pôsobí od septembra 2016. Poľsko vykazuje najdlhší nepretržitý hospodársky rast v Európe, OECD zároveň nedávno zaradila Poľsko medzi rozvinuté krajiny, čo sú faktory, ktoré ovplyvnili rozhodnutie spoločnosti CIC expandovať práve vo Varšave. Nové kancelárske priestory s rozlohou 14 000 m2 budú zahŕňať špecializované sektorové centrá zamerané na energetiku, biotechnológie, digitálne médiá a nové materiály.

Partneri okrem toho plánujú otvoriť pobočku v Spojenom kráľovstve, kde je HB Reavis už doma, a skúmajú príležitosti na založenie inovačných kampusov v Berlíne, Frankfurte aj na ďalšich európskych trhoch.

Dá sa očakávať, že HB Reavis pozve CIC aj do svojich budúcich kancelárskych projektov, pričom bude naďalej rozširovať svoju coworkingovú platformu HubHub. Priestory HubHub, ktoré sa momentálne nachádzajú vo Varšave a Bratislave, ponúkajú najmodernejšie vzdelávacie vybavenie, vytvárajú talentované komunity a podporujú spoluprácu veľkých aj menších firiem.

„Spojenie s Cambridge Innovation Centre priamo podporuje našu stratégiu, v rámci ktorej chceme nadväzovať partnerstvá s tými najlepšími svetovými odborníkmi na inovácie a moderné kancelárske priestory, aby sme mohli prinášať dokonalé riešenia pre firmy všetkých veľkostí,“ hovorí Marian Herman, generálny riaditeľ spoločnosti HB Reavis Group. „Tešíme sa na spustenie projektu CIC Warsaw, prvého z mnohých spoločných projektov zameraných na riešenie podnikateľských ekosystémov a zakladanie inovačných kampusov po celej Európe.“

„Partnerstvo s HB Reavis, strategickým investorom a popredným developerom komerčných nehnuteľností, nám umožní výrazne zrýchliť expanziu našej celosvetovej siete inovačných kampusov, vrátane plánovaného projektu v Poľsku. Tieto prostriedky nám zároveň pomôžu prilákať tie najlepšie talenty do nášho manažérskeho tímu, ktorý bude riadiť ďalšiu fázu rastu,“ uviedol zakladateľ a generálny riaditeľ CIC Tim Rowe.

Varso Place je momentálne vo fáze výstavby a dokončenie sa plánuje na rok 2019. Ide o jeden z najvyšších mrakodrapov v Európe, ktorý bude ponúkať celý rad inteligentných technológií a vybavenie na zaistenie pohody používateľov. Projekt s kombinovaným využitím zahŕňa aj dve ďalšie budovy s kancelárskymi, maloobchodnými a hotelovými priestormi.

V roku 2017 sa Varso pridalo k exkluzívnej skupine svetových budov, ktoré získali predbežnú certifikáciu WELL Core & Shell od International WELL Building Institute.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 099
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 463
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 595
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 777
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 720
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 506
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 082
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 5 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 5 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu