Študenti architektúry SvF STU predstavili návrh obnovy paláca

Študenti Stavebnej fakulty STU - Bc. M. Prášilová, Bc. A. Škodak, Bc. T. Tŕnik predstavili širšej verejnosti návrhy obnovy paláca.

Na základe Memoranda o spolupráci - uzatvoreného medzi Katedrou architektúry Stavebnej fakulty STU a bratislavskou mestskou časťou Staré Mesto, môžeme s uspokojením demonštrovať vzájomnú súčinnosť oboch inštitúcií, pokračujúcu aj v roku 2018.

Dokumentuje to aj stretnutie s vedúcou oddelenia kultúry Starého Mesta Mgr. Ľubicou Janegovou v priestoroch Pistoriho paláca, na Štefánikovej ulici v Bratislave, ktoré sa konalo v utorok 13. marca. Študenti Stavebnej fakulty STU - Bc. Monika Prášilová, Bc. Anna Škodak, Bc. Tomáš Tŕnik - tu predstavili širšej verejnosti návrhy obnovy paláca, ktoré dopracovali pod vedením svojich pedagógov.

Z početných stretnutí a množstva tvorivých diskusií vzniklo k prvotným skiciam spolu osem štúdií, ktoré sú prezentované na sprievodnej výstave v priestoroch paláca. Objekt Národnej kultúrnej pamiatky Pistoriho palác, ktorého autorom je bratislavský rodák budapeštiansky architekt Jozef Hubert, je od decembra 2016 oficiálne zaradený do siete staromestských kultúrnych centier. Z dôvodu tohto začlenenia boli návrhy obnovy a funkčného využitia priestorov orientované najmä týmto smerom. Pani Mgr. Janegová v úvodnom príhovore vysoko ocenila spoluprácu s katedrou, rôznorodosť námetov a inšpiratívnosť návrhov.

Obnova paláca sa uskutočňuje po etapách. V tohtoročnom pláne vedenia Starého Mesta je obnoviť a sprístupniť nádvorie pre kultúrne podujatia.

Ing. arch. Borecká Eva, PhD., Katedra architektúry SvF STU v Bratislave

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.