Atos a Google Cloud nadviazali globálne partnerstvo

Podnikom vďaka tomu poskytnú bezpečný hybridný cloud, riešenia pre spoluprácu i strojové učenie

• Atos bude spolupracovať s Google Cloud, aby mohol podnikom poskytnúť nové bezpečné obchodné riešenia vrátane hybridného cloudu, dátovej analytiky a strojového učenia či digitálneho pracoviska
  • Atos v Európe a Severnej Amerike vytvorí tri výskumno-vývojové centrá so zameraním na strojové učenie a umelú inteligenciu
  • Google Cloud je odteraz preferovaný partner spoločnosti Atos pre verejný cloud

Paríž, Bratislava, 25. apríla 2018 - Atos, globálny líder v digitálnej transformácií, uzatvoril globálnu dohodu s Google Cloud. Reagoval tak na potreby podnikových zákazníkov v oblasti digitálnej transformácie. Výsledkom dohody bude vytvorenie bezpečných riešení v oblastiach ako je hybridný cloud, dátová analytika a strojové učenie ako aj digitálne pracovisko.

Digitálna transformácia dnes zachádza za hranice bežných IT a je založená na dátach. Vytvára stále rastúcu potrebu dátových zásobníkov, tzv. jazier, správy dát a analytických a kognitívnych technológií. Kľúčom k objaveniu a využitiu nových obchodných a marketingových príležitostí je strojové učenie. Vyžaduje si však bezpečné riešenia, ktoré ochránia dáta pred kybernetickými rizikami a zabezpečia súlad s reguláciami.

Na tento stále rastúci dopyt reaguje spoločnosť Atos spoluprácou s Google Cloud, aby firmám na celom svete poskytla bezpečné a najmodernejšie riešenia.

• Zabezpečený hybridný cloud. Atos vyvinie a rozšíri svoj Canopy Orchestrated Hybrid Cloud s Google Cloud Platform ako preferovanou platformou verejného cloudu. Využije jej škálu, bezpečnosť, spoľahlivosť a dostupnosť pri zabezpečenej lokalizácii dát. Atos okrem toho využije špecifické technológie ako je kontajnerová orchestrácia s Google Kubernetes Engine, aby napomohol rozšíreniu hybridného cloudu v globálnych organizáciách a podnikoch. Rozšírené riešenie spoločnosti Atos okrem toho doplní pokročilú a komplexnú súpravu bezpečnostných funkcií Google Cloud viacvrstvovým systémom ochrany, čo zákazníkom zabezpečí posilnenú bezpečnosť. Platforma spoločnosti Atos poskytne klientom podporu pri plnení požiadaviek prístupu a kontroly dát, ktoré vyžadujú európske a globálne regulácie.
  • Dátová analytika a strojové učenie. Atos vyvinie postupy strojového učenia, ktoré využijú API Google Cloud pre strojové učenie. Vytvorí tak riešenia šité na mieru jednotlivým odvetviam naprieč mnohými vertikálami.
  • Digitálne pracovisko. Atos vyvinie postupy G Suite aby ešte viac obohatil svoju ponuku riešení digitálneho pracoviska pre podnikových zákazníkov, ktorá patrí medzi najlepšie na trhu. G Suite, čo je natívne cloudová súprava nástrojov pre produktivitu a spoluprácu, je kompatibilná s inými nástrojmi na spoluprácu. Spoločnosti Atos umožní ešte viac transformovať a automatizovať digitálne pracovisko a zlepšiť používateľskú skúsenosť a produktivitu.

Vďaka týmto riešeniam Atos ponúkne podnikom rýchly a bezproblémový spôsob využitia technológií Google Cloud popri ich vlastných zdrojoch a procesoch. Zároveň môžu využívať dáta na vytvorenie nových pohľadov a hodnoty pre ich vlastných zákazníkov.

Tri R & D centrá a inovačné laboratóriá vo Francúzsku, Spojenom kráľovstve a Spojených štátoch pomôžu zákazníkom s riešením obchodných výziev a inovovať.

Atos založí vo Francúzsku, Spojenom kráľovstve a Spojených štátoch tri inovačné laboratóriá a výskumno-vývojové centrá so zameraním na strojové učenie a umelú inteligenciu, ktoré zrýchlia dostupnosť produktov pre zákazníkov. Atos využije školenie od expertov Google Cloud Advanced Solutions Labs na strojové učenie, aby zákazníkom priniesol najnovšie pokroky v oblasti strojového učenia.

Mimoriadne ma teší, že môžem oznámiť toto prvé globálne partnerstvo s Google Cloud, jedným zo svetových lídrov v oblasti umelej inteligencie. Spoločne umožníme podnikom rýchle a hladké prijímanie umelej inteligencie,“ povedal Thierry Breton, predseda predstavenstva a CEO spoločnosti Atos. „Spojením integračných schopností a technologických skúseností Atosu s technológiou Google Cloud umožníme organizáciám prosperovať v najinovatívnejšom a dôveryhodnom prostredí, v súlade s globálnymi reguláciami. S týmto partnerstvom sa Atos stane poslednou míľou v reťazci digitálnych informácií.“

Teší nás, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou Atos, aby sme priniesli Google Cloud viac spoločnostiam,“ povedala Diane Greene, CEO Google Cloud. „Spolu s Atosom umožníme firmám aby transformovali a zlepšili svoj biznis vďaka prístupu k najpokročilejšej cloudovej infraštruktúre, špičkovým možnostiam strojového učenia a inteligentným nástrojom na spoluprácu.“

Od dnešného dňa bude Google Cloud preferovaným partnerom spoločnosti Atos pre verejný cloud. Prvá fáza globálneho partnerstva sa sústredí na prácu s globálnymi zákazníkmi spoločnosti Atos. Atos zároveň otvorí nové inovačné centrá pre budúce projekty digitálnej transformácie s jeho zákazníkmi.

****

O Atos

Atos so svojimi približne 100 000 zamestnancami v 73 krajinách a ročným obratom vo výške 13 miliárd EUR je globálnym lídrom v digitálnej transformácii. Atos je európskou jednotkou v riešeniach Big Data, kybernetickej bezpečnosti, vysoko výkonnej výpočtovej infraštruktúry (High Performance Computing) a digitálnych pracovísk (Digital Workplace). Poskytuje cloudové služby, infraštruktúrne a dátové služby, rovnako ako aj transakčné služby prostredníctvom Worldline, európskeho lídra v oblasti platobných služieb.

Vďaka vysokej technologickej a digitálnej odbornosti a znalostiam priemyselných odvetví, Atos podporuje digitálnu transformáciu svojich klientov naprieč všetkými obchodnými odvetviami: finančné služby, výrobný priemysel, médiá, energetika a verejné služby, štátny verejný sektor, obrana, zdravotníctvo, retailové podniky, telekomunikácie a doprava.

Atos začal pôsobiť na Slovensku po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services v októbri 2010 pod menom Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos Slovensko dosiahol v roku 2016 čistý obrat 68 897 065 EUR a zamestnáva 304 zamestnancov v Bratislave, Prievidzi, Košiciach a Banskej Bystrici.

Skupina Atos je celosvetovým technologickým partnerom Olympijských a Paralympijských hier a pôsobí pod značkami Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline. Atos SE (Societas Europaea) je kótovaná na burze cenných papierov CAC40 Paris.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 711
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 280
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 542
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 877
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 201
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 027
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 790
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 861
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 9 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 23 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu