Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Známy Košičan Erik Ňarjaš pomáha online firmám rásť

Košický rodák Erik Ňarjaš, je známy z televíznej show Let´s Dance, aj ako majster sveta PROAM spoločenských tancov.

Košický rodák Erik Ňarjaš, je známy aj z televíznej show Let´s Dance, kde ako majster sveta PROAM spoločenských tancov, trénoval partnerky ako Simona Krainová, Mariana Ďurianová, Daniela Hantuchová. Už niekoľko rokov sa však tiež venuje finančníctvu, bankovníctvu a fundraisingu, prostredníctvom globálnej online banky FONDY, ktorej sa stal generálnym riaditeľom.

Ako ste sa dostal k bankovníctvu a prečo?

Už pred a počas Let´s Dance som viedol českú finančnú skupinu a následne som dostal ponuku viesť online banku s globálnym potenciálom, tak som sa do toho pustil a začal s 1 krajinou - Ukrajinou, a teraz sme v 10 krajinách sveta, máme 120 zamestnancov a obrat cez 250 mil Eur.

Na online bankovníctve a platobných systémoch ma baví to, že online biznis ako taký stúpa, čoraz viac ľudí platí cez internet, či letenky, lístky, alebo potraviny, a tak narastá aj náš biznis. Taktiež spolupracujem s rôznymi novými online projektami, a viem porovnať, ktorým sa darí a ktorým naopak nie a čo je príčinou. Následne im viem poradiť ako zvýšiť ich obraty, či už prostredníctvom lepšieho platobného systému, alebo fundraisingu, nakoľko ak majú online firmy väčší obrat aj my máme väčší príjem v podobe transakčného poplatku, ktorý si účtujeme za platobný systém a je teda mojou motiváciou online firmám pomáhať rásť.

Prečo ste sa posunul od tanca k finančníctvu?

Tanec vždy bola a je moja vášeň, dokonca aj vyučujem príležitostne mládež, väčšinou zadarmo (smiech) a to ma pre mňa pridanú hodnotu, nakoľko pochádzam z chudobnej rodiny a viem koľko ten špás moju rodinu stál, povedal som si, že keď raz budem veľký, budem učiť z lásky a zadarmo. Nato aby som mohol moju tanečnú vášeň robiť s radosťou a za symbolické ceny respektíve zadarmo, som si našiel aj druhú vášeň a tou je práve bankovníctvo - finančníctvo, kde dokážem pomáhať online firmám rásť, ale zároveň ako oni rastú, rastie aj môj biznis.

Čo ponúka spoločnosť FONDY a čím je výnimočná ?

Platobná inštitúcia Fondy.eu sa venuje hlavne integrácii platobných systémov, platobnej brány do prostredia e-biznisu. Ak máte online biznis respektíve e-shop, potrebujete na prijímanie peňazí od svojich zákazníkov intuitivný platobný systém, a na to potrebujete inštitúciu, ktorá vám tento systém dodá. Fondy.eu ponúka platobný systém akémukoľvek e-biznisu, či e-shopu, so všetkými spôsobmi platenia ako napríklad (platba kartou, e-banking, mobilné platenie, rekurentné platby - zadanie opakujúcich sa platieb respektíve zapamätanie platobnej karty, splitovanie platieb - hlavne pre sprostredkovateľov - jedna časť ide konečnému poskytovateľovi služby a druhá časť vám ako sprostredkovateľská provízia a iné) a tieto služby poskytuje Fondy najlacnejšie a najintuítivnejšie na trhu, čím váš online biznis získa výhodu na online trhu a môže tak zvýšiť obraty až o 50 % ročne.

,,Taktiež sme globálna inštitúcia, ktorá má skvelý zákaznícky servis, jej motiváciou je váš rast, dokáže vás prepojiť na e-biznis investorov a v prípade expanzie vieme zastrešiť aj zahraničné trhy a vy nemusíte riešiť zdlhavý a drahý proces prostredníctvom lokálnych bánk. (Napríklad slovenská taxi platforma HOPIN expandovala minulý rok s Fondy na Ukrajinu),, hovorí EŇ

Aké máte plány a ciele na najbližšie obdobie?

Čo sa týka mojich biznis plánov, tak v priebehu 5 rokov chceme z FONDY expandovať do 5 krajín EU, Indie a Brazílie. Inovovať a integrovať najmodernejšie platobné systémy našim online partnerom, e-shopom, aby sa tak vedeli lepšie presadiť na online trhu a zvyšovať im obraty.

Čo sa týka osobných cieľov, tak v priebehu 3 rokov si založiť vlastnú rodinu a venovať sa čo možno najviac vášňam ktoré ma bavia, ako vyučovanie tanca, šport, cestovanie, online biznis, a možno druhý globálny startup.

Čo by ste poradil mladým Košičanom?

Nikdy sa nevzdávajte svojich cieľov.

Na vytvorenie biznisu nepotrebujete nutne peniaze, ak máte dobrý nápad a vytrvalosť, tak financovanie skôr či neskôr vyriešite.

Snažte sa robiť čím viac vecí, ktoré vás bavia, a tá cesta vás naplní duševným šťastím.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.