Cykloturistický trip_vol. 5 - druhý deň

Áno, aj toho roku sa našlo zopár odhodlaných študentov, ktorí sa nechali namotať na „cyklotrip s Hepim“

Aj toho roku som manželku zabudol oboznámiť s mojím zámerom ubytovať účastníkov cyklotripu u nás doma. No, vlastne, väčšina z nich spala v garáži... Ale kto už u mňa v garáži bol, ten vie, že to má aj svoje neodškriepiteľné pozitíva...! Len čo sme sa ráno pozviechali, išli sme si kúpiť čo to pod zub. Druhý deň sme začali návštevou Gymnázia Jána Hollého. Privítala nás zástupkyňa riaditeľa Mgr. Eva Starnová. Študentom sme predstavili Stavebnú fakultu STU a možnosti štúdia. Samozrejme sme nešetrili chválou a vyzdvihli sme najmä mimoškolské aktivity, okrajom sme predstavili aj o.z. Stavbárske srdce. Toľko mladých a krásnych ľudí pokope, no, hneď sme o čosi omladli. Po príjemnom stretnutí sme smelo vyšliapli smerom k centru. Na námestí sme si dali raňajky a vybehli sme na mestskú vežu. Boli sme obzrieť aj nový priestor súčasnej kultúry v Trnave – Nádvorie. Je to jeden z ďalších architektonických skvostov, vďaka ktorému som hrdý na to, že žijem v Trnave. Nemohli sme sa však dlho zdržať, keďže nás už očakávali na Strednej priemyselnej škole stavebnej Dušana Samuela Jurkoviča. Uviedol nás pán riaditeľ Ing. Ján Godály. Atmosféra stretnutia bola príjemná, otázok zo strany študentov tiež dosť, takže dúfame, že o dva roky sa stretneme u nás na Stavebnej fakulte v Bratislave. Okolo obeda sme mali dohodnutú exkurziu priamo v trnavskom vodojeme. Ide o ďalšie významné architektonické dielo v tomto meste. Autorom projektu je prof. Ing. arch. Emil Belluš. Krásna stavba, krásny výhľad. Poobede sme mali naplánovanú už len zastávku v Múzeu Molpír v Smoleniciach a exkurziu po smolenickom zámku. Doposiaľ to bola samá rovinka, no pri Dobrej Vode sme už cítili, že sme v Karpatoch. Do Brezovej pod Bradlom, cieľovej destinácie druhej etapy, sme dorazili tesne pred ôsmou.

viac fotografií TU

Ing. arch. Martin Hépal

Odborná exkurzia po vodných stavbách v Českej republike

Odborná exkurzia študentov SvF STU po vodných stavbách v Českej republike

Diskusný stôl na tému Energetická certifikácia budov

Slovenská komora stavebných inžinierov v spolupráci so Stavebnou fakultou STU pozývajú na diskusiu s Arch. Dipl. Ing. S. Dukátom

Druhy ochranných známok

Keď sa povedia druhy ochranných známok veľa ľudí napadne ihneď slovné, obrazové, kombinované prípadne trojrozmerné.

OMV má riešenie na neohlásených kuriérov

OMV teraz ponúka možnosť nechať si poslať balíček na čerpaciu stanicu.