Cykloturistický trip_vol. 5 - tretí deň

Aj tento deň cykloturistického tripu potvrdil oprávnenosť slovíčka turistika v názve nášho podujatia.

Tretí deň cykloturistického tripu potvrdil oprávnenosť slovíčka turistika v názve nášho podujatia. Chlapci si to vyšliapli na Mohylu Milana Rastislava Štefánika na vrchole Bradla. Bolo to krásne privítanie nového dňa. O 10:00 už pelotónik očakávali na Gymnázium v Myjave. Mgr. Jana Podzámska cyklistov previedla touto, čo do formy i obsahu, špičkovou strednou školou. Výsledkom bolo, že všetci účastníci cyklotripu sa zhodli, že ak by si mali znova vybrať strednú školu, išli by študovať práve na GyMy. Tak nám neostáva nič iné, len dúfať, že maturanti si vyberú práve našu Stavebnú fakultu. Rozlúčka, hurá do sediel a hor sa na kopčekmi zvlnenú krajinu. Ďalšou zastávkou bol Gazdovský dvor, kde je stála expozícia typickej kopaničiarskej usadlosti z konca 19. storočia s náradím a vecami dennej potreby, ktoré obyvatelia kedysi potrebovali k svojmu životu. Areál v Turej Lúke pri evanjelickom kostole bol očarujúci. Nečudo, pohostili chlapcov chlebami s masťou a cibuľkou. Táto etapa bola náročná na výdrž a odhodlanie, slniečko pieklo a nedalo sa úplne vyhnúť hlavným dopravným trasám. Len kúsok od pelotónu si to do priekopy namierila luxusná audinka. Chlapci pohotovo pribehli na pomoc a nešťastníkovi auto vytlačili. Dokonca mu aj kryt motora cyklistickým náradím primontovali naspäť na svoje miesto. No vidno, že sú to technici, ktorý sa v živote nestratia. Ubytovanie bolo luxusné – pôvodná vinohradnícka búda s vinným sklepom, už troška modernejšou terasou a dlhánskym vinohradom. Opiekli sme si špekáčiky a chlapi navarili hŕbu bryndzových halušiek. Krása.

viac fotografií TU

Ing. arch. Martin Hépal

Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?

Investovať sa dá aj bez strachu.

S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku

V súčasnej hektickej dobe je čas vzácnou komoditou, ktorej nemáme nazvyš.

Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy

Škola získala unikátny prístroj.

Vyberáme správny názov firmy

Výber vhodného a správneho názvu firmy patrí medzi prvé kroky, pred založením s.r.o.