Cykloturistický trip_vol. 5 - štvrtý deň

Posledný deň sme strávili v Skalici a v jej okolí.

Posledný deň sme strávili v Skalici a v jej okolí. Niet divu, je to krásne mesto s bohatou históriou, prekypujúce tradíciami a pohostinnosťou. Hneď z rána sme sa vrhli na tú históriu. Absolvovali sme niekoľkohodinovú exkurziu mesta a dostali sme k tomu aj hutný lektorský výklad. Tradíciu a pohostinnosť sme okúsili v podobe originálneho skalického trdelníka a celosvetovo presláveného skalického rubínu. Na poludnie za hustého dažďa už chlapci splavovali Moravu (aj s bicyklami). Prievozník ich vysadil pre ústí Baťovho kanála, odkiaľ už po súši prešli ku Skalickému prístavu a nazad do centra mesta. Neobišli sme ani Gymnázium F. V. Sasinka, kde nás privítal Mgr. Dagmar Martinovská. Záujemcom sme predstavili stavebnú fakultu a horlivo sme odpovedali na všetky dotazy. Cykloturistický trip sme, tak ako každý rok, ukončili slávnostným podpisovaním putovnej vlajky. Perličkou tohto ročníku bola aj účasť ešte len dvojročného Júliasa (iba na časti poslednej etapy). A aj on sa samozrejme podpísal na vlajku, hneď pod svojho tatina. Verím, že cyklistika na Stavebnej fakulte STU bude pokračovať ďalšími skvelými ročníkmi a bude prinášať účastníkom, ale fakulte len to dobré. Užívajte!

viac fotografií TU

Ing. arch. Martin Hépal

Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?

Investovať sa dá aj bez strachu.

S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku

V súčasnej hektickej dobe je čas vzácnou komoditou, ktorej nemáme nazvyš.

Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy

Škola získala unikátny prístroj.

Vyberáme správny názov firmy

Výber vhodného a správneho názvu firmy patrí medzi prvé kroky, pred založením s.r.o.