Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Dlhopisy s fixným výnosom 6,6 % p.a. od apríla ešte dostupnejšie

Atraktívny slovenský investičný produkt

Tri nové emisie na slovenskom trhu
Začiatkom tohto roka vydala slovenská investičná skupina Proxenta tri nové emisie dlhopisov. Ich fixný ročný výnos je vyplácaný vždy vo februári a pohybuje sa od 5 do 6,6 percenta ročne.

Pomer výnosu a dôveryhodnosti emitenta je na trhu výnimočný
Proxenta sa radí na Slovensku medzi dôveryhodných emitentov, ktorí sú na trhu už dlho, majú za sebou viacero úspešných dlhopisových emisií a tisíce spokojných klientov. Medzi takýmito dôveryhodnými a skúsenými emitentmi je dlhopisová ponuka Proxenty výškou výnosu jedna z najatraktívnejších na slovenskom trhu.

Ak zainvestujete viac, budete odmenení
Politikou Proxenty ako emitenta je zvýhodniť tých klientov, ktorí jednorazovo zainvestujú vyššiu čiastku. Preto je pri jednotlivých emisiách stanovená rozdielna minimálna požadovaná investícia, aby tí investori, ktorí zainvestujú viac, mohli nakúpiť dlhopisy s vyšším fixným ročným výnosom.

Nové zvýhodnené pravidlá platné od apríla 2018
V apríli tohto roku boli hranice minimálnych investícií do dlhopisov Proxenty posunuté smerom dolu tak, že aktuálne si klienti môžu nakúpiť emisiu s ročným výnosom 6,1% už pri objeme 10 000 eur a emisiu s ročným výnosom 6,6% už pri objeme 30 000 eur. Touto zmenou sa dlhopisy s vyššími výnosmi stávajú dostupnejšie pre oveľa väčší počet klientov.

Pôvodné nastavenie minimálnych investícií do apríla 2018:
Výnos 5 % p.a.- minimálna investícia 10 000 eur
Výnos 6,1 % p.a. – minimálna investícia 30 000 eur
Výnos 6,6 % – minimálna investícia 50 000 eur

Nové nastavenie minimálnych investícií od apríla 2018:
Výnos 5 % p.a.- minimálna investícia 10 000 eur
Výnos 6,1 % p.a. – minimálna investícia 10 000 eur
Výnos 6,6 % – minimálna investícia 30 000 eur

Investovanie so skupinou Proxenta
Slovenská investičná skupina Proxenta pôsobí na slovenskom trhu od roku 2009. Portfólio jej investičných projektov zahŕňa developerské projekty v Bratislave a v Nitre, pričom ťažisko týchto investičných aktivít smeruje do lukratívnych lokalít v samotných centrách týchto miest. Ďalšími projektmi v portfóliu Proxenty sú potravinárska výroba v Galante, projekty nájomného bývania realizované v spolupráci s komunálnymi partnermi a dlhodobé investície do perspektívnych nájomných realít. Súhrnná trhová hodnota projektov presahuje 120 miliónov eur. Aktuálne sa skupina konkrétnymi krokmi pripravuje na rozšírenie svojich aktivít aj mimo Slovenska, respektíve mimo európskeho kontinentu. Na investičných aktivitách skupiny Proxenta majú možnosť podieľať sa aj retailoví investori, a to napríklad prostredníctvom nákupu jej korporátnych zmeniek alebo dlhopisov s fixným výnosom 5 - 6,6 % p.a., vyplácaným raz ročne, prípadne akcionárskym vstupom do niektorého z realizovaných projektov. Z tohto dôvodu do skupiny Proxenta patrí aj finančná inštitúcia PROXENTA Finance, o.c.p., a.s., ktorá na základe licencie vykonáva činnosť obchodníka s cennými papiermi.

Viac o skupine Proxenta a jej produktoch a aktivitách sa dočítate na stránke www.proxenta.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.