Majstrovstvá STU vo volejbale mužov a žien

Tohtoročným organizátorom Majstrovstiev STU vo volejbale mužov a žien bola Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU

Tohtoročným organizátorom Majstrovstiev STU vo volejbale mužov a žien bola Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. V mužskom turnaji malo zastúpenie 5 fakúlt (FCHPT STU, SvF STU, SjF STU, FEI STU a MTF STU v Trnave) a v ženskom iba 3 fakulty (FCHPT STU, SvF STU a MTF STU v Trnave).

Naši muži najskôr v skupine zvíťazili 2:1 nad študentmi z FEI STU a následne prehrali 1:2 s domácimi hráčmi FCHPT STU, čím sa posunuli na 2. miesto v A skupine a tak sa stretli v zápase o bronz so študentmi z trnavskej MTF STU, ktorí skončili druhý v skupine B. Po vyrovnanom priebehu sme nakoniec v rozhodujúcom treťom sete podľahli súperovi a celkovo sme obsadili až 4. miesto. Nakoľko sme obhajovali minuloročné víťazstvo, tak tohto roku nám turnaj nevyšiel. Chlapci síce podali veľmi bojovný výkon, ale o víťazstvách sa rozhodovalo vždy v tiebreaku a na záver nám už chýbali sily, a aj povestné šťastie. Stavebnú fakultu STU reprezentovali: Filip Hyžák, Martin Cihoň, Adam Šuník, Ján Širochman, Milan Cibula, Dávid Sedlák a Adrián Kiss.

Ženy hrali systémom každý s každým a v obidvoch zápasoch stavbárky nenašli premožiteľky, keď vyhrali 2:0 proti FCHPT STU a aj proti MTF STU v Trnave. Naše volejbalistky si tak udržali dominanciu spomedzi fakúlt STU a putovný pohár rektora sa opäť vrátil na pôdu Stavebnej fakulty STU. O titul majstra STU sa zaslúžili: Katarína Molnárová, Tatiana Santová, Paula Schwarzová, Paulína Homolová, Eva Vargová, Dominika Dzanová, Lea Mudriková a Pavlína Hercogová.

Mgr. Marián Decký, Katedra telesnej výchovy Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.