Majstrovstvá STU vo volejbale mužov a žien

Tohtoročným organizátorom Majstrovstiev STU vo volejbale mužov a žien bola Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU

Tohtoročným organizátorom Majstrovstiev STU vo volejbale mužov a žien bola Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. V mužskom turnaji malo zastúpenie 5 fakúlt (FCHPT STU, SvF STU, SjF STU, FEI STU a MTF STU v Trnave) a v ženskom iba 3 fakulty (FCHPT STU, SvF STU a MTF STU v Trnave).

Naši muži najskôr v skupine zvíťazili 2:1 nad študentmi z FEI STU a následne prehrali 1:2 s domácimi hráčmi FCHPT STU, čím sa posunuli na 2. miesto v A skupine a tak sa stretli v zápase o bronz so študentmi z trnavskej MTF STU, ktorí skončili druhý v skupine B. Po vyrovnanom priebehu sme nakoniec v rozhodujúcom treťom sete podľahli súperovi a celkovo sme obsadili až 4. miesto. Nakoľko sme obhajovali minuloročné víťazstvo, tak tohto roku nám turnaj nevyšiel. Chlapci síce podali veľmi bojovný výkon, ale o víťazstvách sa rozhodovalo vždy v tiebreaku a na záver nám už chýbali sily, a aj povestné šťastie. Stavebnú fakultu STU reprezentovali: Filip Hyžák, Martin Cihoň, Adam Šuník, Ján Širochman, Milan Cibula, Dávid Sedlák a Adrián Kiss.

Ženy hrali systémom každý s každým a v obidvoch zápasoch stavbárky nenašli premožiteľky, keď vyhrali 2:0 proti FCHPT STU a aj proti MTF STU v Trnave. Naše volejbalistky si tak udržali dominanciu spomedzi fakúlt STU a putovný pohár rektora sa opäť vrátil na pôdu Stavebnej fakulty STU. O titul majstra STU sa zaslúžili: Katarína Molnárová, Tatiana Santová, Paula Schwarzová, Paulína Homolová, Eva Vargová, Dominika Dzanová, Lea Mudriková a Pavlína Hercogová.

Mgr. Marián Decký, Katedra telesnej výchovy Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.