Noc literatúry v rôznych mestách Slovenska už dnes!

V Bratislave a ďalších slovenských mestách 16. mája od 18.00 do 22.00.

Noc literatúry už tradične ponúka výber zo súčasných európskych literatúr. Úryvky budú čítať známi herci na netradičných, bežne s literatúrou nespájaných miestach. Diváci sa zoznámia s čerstvými prekladmi európskych autorov a zároveň objavia miesta vo svojom meste, ktoré ešte nemali príležitosť vidieť. Jubilejný desiaty ročník prinesie v Bratislave až štrnásť miest čítaní na Štefánikovej ulici a v jej okolí. Bude sa čítať napríklad v knižnici hotela Loft, v Pisztoryho paláci, v najmenšom kine Foajé, v klubovni Múzea dopravy, v prezidentskom Salóniku na Hlavnej stanici, vo vile holandskej ambasády po green waste rekonštrukcii, v nenápadnom kostole redemptistov či vo vysielacom štúdiu FunRadia.

Zároveň sa pripojí rekordný počet ďalších slovenských miest – už tradične Žilina, Košice, Banská Štiavnica, Banská Bystrica, Senec a ďalšie. Prvýkrát to budú Piešťany alebo Liptovský Mikuláš. Noc literatúry v Bratislave má fanúšikov aj medzi hercami, ktorí vždy radi čítajú - Richard Stanke, Robert Roth, Martin Meľo alebo Juraj Hrčka. Podrobnosti k Noci literatúry sledujte na FB stránke Noc literatúry.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.