Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Noc literatúry v rôznych mestách Slovenska už dnes!

V Bratislave a ďalších slovenských mestách 16. mája od 18.00 do 22.00.

Noc literatúry už tradične ponúka výber zo súčasných európskych literatúr. Úryvky budú čítať známi herci na netradičných, bežne s literatúrou nespájaných miestach. Diváci sa zoznámia s čerstvými prekladmi európskych autorov a zároveň objavia miesta vo svojom meste, ktoré ešte nemali príležitosť vidieť. Jubilejný desiaty ročník prinesie v Bratislave až štrnásť miest čítaní na Štefánikovej ulici a v jej okolí. Bude sa čítať napríklad v knižnici hotela Loft, v Pisztoryho paláci, v najmenšom kine Foajé, v klubovni Múzea dopravy, v prezidentskom Salóniku na Hlavnej stanici, vo vile holandskej ambasády po green waste rekonštrukcii, v nenápadnom kostole redemptistov či vo vysielacom štúdiu FunRadia.

Zároveň sa pripojí rekordný počet ďalších slovenských miest – už tradične Žilina, Košice, Banská Štiavnica, Banská Bystrica, Senec a ďalšie. Prvýkrát to budú Piešťany alebo Liptovský Mikuláš. Noc literatúry v Bratislave má fanúšikov aj medzi hercami, ktorí vždy radi čítajú - Richard Stanke, Robert Roth, Martin Meľo alebo Juraj Hrčka. Podrobnosti k Noci literatúry sledujte na FB stránke Noc literatúry.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.