Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Noc literatúry v rôznych mestách Slovenska už dnes!

V Bratislave a ďalších slovenských mestách 16. mája od 18.00 do 22.00.

Noc literatúry už tradične ponúka výber zo súčasných európskych literatúr. Úryvky budú čítať známi herci na netradičných, bežne s literatúrou nespájaných miestach. Diváci sa zoznámia s čerstvými prekladmi európskych autorov a zároveň objavia miesta vo svojom meste, ktoré ešte nemali príležitosť vidieť. Jubilejný desiaty ročník prinesie v Bratislave až štrnásť miest čítaní na Štefánikovej ulici a v jej okolí. Bude sa čítať napríklad v knižnici hotela Loft, v Pisztoryho paláci, v najmenšom kine Foajé, v klubovni Múzea dopravy, v prezidentskom Salóniku na Hlavnej stanici, vo vile holandskej ambasády po green waste rekonštrukcii, v nenápadnom kostole redemptistov či vo vysielacom štúdiu FunRadia.

Zároveň sa pripojí rekordný počet ďalších slovenských miest – už tradične Žilina, Košice, Banská Štiavnica, Banská Bystrica, Senec a ďalšie. Prvýkrát to budú Piešťany alebo Liptovský Mikuláš. Noc literatúry v Bratislave má fanúšikov aj medzi hercami, ktorí vždy radi čítajú - Richard Stanke, Robert Roth, Martin Meľo alebo Juraj Hrčka. Podrobnosti k Noci literatúry sledujte na FB stránke Noc literatúry.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.