Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Modernizácia rozvodov tepla v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci

Tepelné rozvody na sídlisku v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci prejdú v najbližšom období významnou modernizáciou.

Tepelné rozvody na sídlisku v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci prejdú v najbližšom období významnou modernizáciou, ktorú zabezpečí spoločnosť Veolia Energia Východné Slovensko. Investícia bude spolufinancovaná Európskym fondom regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia formou nenávratného finančného príspevku schváleného vo výške 1 285 230 eur spolu pre všetky lokality. Celková výška investičných nákladov vrátane vlastných zdrojov presiahne sumu 1 552 000 eur. Projekt sa bude realizovať od mája 2018 do októbra 2019.

V rámci investície prebehne predovšetkým výmena a modernizácia existujúcich rozvodov pre ústredné kúrenie a teplú vodu, inštalácia nových čerpadiel a meracích a regulačných zariadení. Podstatná časť modernizácie tepelných rozvodov je naplánovaná mimo vykurovacej sezóny tak, aby dodávky teplej vody pre obyvateľov boli obmedzené len v minimálnej miere.

„Komplexná rekonštrukcia rozvodov zabezpečí zvýšenie účinnosti distribúcie tepla, zamedzí sa vzniku tzv. „zelených pásov“ v zimnom období a zlepší sa kvalita dodávanej teplej vody. Všetky tieto opatrenia súčasne prispejú k vyššiemu tepelnému komfortu u odberateľov, no zároveň nebudú mať vplyv na nárast fixnej zložky ceny tepla,“ dopĺňa Ľuboš Kertész, konateľ spoločnosti Veolia Energia Východné Slovensko.

Spoločnosť Veolia Energia Východné Slovensko, s.r.o. je významným dodávateľom tepla pre domácnosti na východnom Slovensku. Od roku 2006 spoločnosť prevádzkuje systémy centralizovaného zásobovania a tepelno-technické zariadenia v Košiciach a pre viaceré mestá a obce v regióne východného Slovenska. Spoločnosť je v 100 % -nom vlastníctve

Veolia Energia Slovensko, a. s., ktorá pôsobí na Slovensku 25 rokov.

www.veoliaenergia.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.