Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Tepelné hospodárstvo Moldava plánuje preinvestovať 600 tisíc eur

V roku 2018 má ENGIE starostlivo pripravený nemalý balík prostriedkov na investície do tepelných hospodárstiev.

Ako už každoročne, aj v roku 2018 má ENGIE starostlivo pripravený nemalý balík prostriedkov na investície do tepelných hospodárstiev v jednotlivých regiónoch svojho pôsobenia. V rámci celého Slovenska dosiahne táto suma takmer 6,5 mil eur. ENGIE plánuje tento rok preinvestovať v rámci svojej dcérskej spoločnosti Tepelné hospodárstvo Moldava 600 tisíc eur.

Spoločnosť Tepelné hospodárstvo Moldava, člen Skupiny ENGIE, vyrába a dodáva teplo a teplú úžitkovú vodu pre viac 2 000 bytov a občiansku vybavenosť už viac ako 20 rokov. V rámci modernizácie tepelného hospodárstva tento rok plánuje v kotolni na Bartalošovej ulici vymeniť 3 zastaralé plynové kotly za nové s vyššou účinnosťou. Ďalšou investíciou je pripojenie dvoch nových odberných miest (Poliklinika a Úrad práce) na rozvody účinného centralizovaného zásobovania teplom a inštalácia dvoch domových odovzdávacích staníc tepla v existujúcich odberných miestach na uliciach Školská a Bartalošova. Celková investícia do modernizácie tepelného hospodárstva, ktorá zabezpečí vyššiu účinnosť výroby tepla a zvýši podiel vyrobeného tepla z obnoviteľných zdrojov energie, dosiahne v tomto roku čiastku 600 tisíc eur.

„V ENGIE podporujeme investície v regiónoch, a preto sa nám v priebehu rokov darí neustále zvyšovať účinnosti na tepelných okruhoch a zariadeniach. Spolu s pravidelným tendrovaním cien zemného plynu sú to najefektívnejšie možnosti ako udržiavať ceny energií pre našich zákazníkov dlhodobo výhodné. V prípade tepelného hospodárstva v Moldave nad Bodvou a dodávok tepla z kotolne na spaľovanie drevnej štiepky prispieva k stabilizácii ceny aj charakter štiepky ako paliva. Jej cena na trhoch je z dlhodobého hľadiska nižšia a stabilnejšia ako pri zemnom plyne, ktorého cena zaznamenáva v priebehu času väčšie výkyvy. Navyše spoločnosť Tepelné hospodárstvo Moldava podporuje spomínaný všeobecný trend diverzifikáciou miestnych dodávateľov paliva pre obnoviteľné zdroje,“ vysvetľuje Miroslav Pajchl, riaditeľ úseku energetiky, ENGIE Services.

Dôkazom, že investície do rozvoja tepelného hospodárstva sa vyplácajú, je skutočnosť, že spoločnosť Tepelné hospodárstvo Moldava tento rok vrátila obyvateľom na preplatkoch za teplo spolu takmer 35 tisíc eur.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line