Deň Dunaja

16.6.2018 sa Katedra zdravotného a environmentálneho inžinierstva SvF STU v Bratislave zapojila do projektu Slnovrat na Dunaji.

Dňa 16.6.2018 saKatedra zdravotného a environmentálneho inžinierstva Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave zapojila do unikátneho projektu Slnovrat na Dunaji, ktorý je iniciatívou v rámci nadačného programu Dunajský fond realizovaný Stredoeurópskou nadáciou. Doktorandky z katedry sa do projektu zapojili pomocou vzdelávacieho programu Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a. s. - Modrá škola.

Spoločne sModrou školou, Svetovým fondom na ochranu prírody (WWF), Bratislavským regionálnym ochranárskym združením (BROZ), Slovenskou akadémiou vied a Katedrou zdravotného a environmentálneho inžinierstva bol vytvorený program pre deti a širokú verejnosť, ktorý sa zameriaval na tému „Čo do vody nepatrí“. Katedra pripravila špeciálne na túto príležitosť interaktívne materiály na tému potreby vody a čistenia odpadových vôd. Cieľom akcie bolo oboznámiť verejnosť o množstve spotrebovanej vody v domácnostiach, bližšie poučiť našich občanov o vlastnostiach a zložení odpadovej vody, a informovať ich o tom, čo do kanalizácie nepatrí.

Ing. Réka Csicsaiová, Katedra zdravotného a environmentálneho inžinierstva SvF STU

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.

Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať

​​​​​​​Rozhovor s nezávislou kandidátkou na primátorku mesta Košice, Alenou Bašistovou.