Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!

Už tento týždeň sa na Slovakia Ringu uskutočnia preteky FIA WTCR, na ktorých zažiari aj Golf GTI TCR z tímu Sébastien Loeb Racing.

Na špičkovom pretekárskom okruhu Slovakia Ring pri Orechovej Potôni sa cez víkend 14.-15. júla uskutočnia preteky FIA WTCR. Tieto preteky bývajú vďaka extrémne konkurencieschopným jazdcom a autám veľmi divácky atraktívne. Fanúšikovia Volkswagenu sa môžu tešiť tiež, pretože na Slovakia Ringu budú môcť obdivovať aj vynovené pretekárske náradie Volkswagenu – Golf GTI TCR.

­So sériovým motorom

VW Golf GTI TCR je stopercentne pripravené na tie najťažšie podmienky na pretekárskej trati. Jeho dvojlitrový motor 2,0 TSI dosahuje výkon 257 kW (350 koní) pri 6200 ot. min-1 a krútiaci moment až 420 Nm v rozmedzí 2500 až 5500 otáčok. O to zaujímavejšie je, že tento motor je až na dodatočné chladenie oleja úplne sériový a teda zhodný s tým, ktorý dostanete, ak si kúpite napríklad Volkswagen Golf GTI (EA 888). Jeho vyšší výkon je čisto výsledkom softvérovej úpravy. Ak teda vlastníte Golf GTI alebo Golf R, môžete byť hrdí na to, koľko toho váš motor vydrží. Pretekársky Golf GTI TCR má toho so sériovým autom spoločného viac: časti interiéru, dvere, dokonca aj predná kapota je na plynových vzperách! Dokonca aj prevodovka DSG a samosvorný diferenciál VAQ sú úplne sériové. Pretekári si však pri objednávke auta môžu zvoliť aj pretekársku šesťstupňovú sekvenčnú prevodovku.

Okrídlená raketa

Najrýchlejšie GTI dosahuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy a maximálna rýchlosť sa pohybuje v okolí 250 km/h. To však nie sú tie najpodstatnejšie charakteristiky. Tými sú jazdné vlastnosti. Golf GTI TCR máprecízne vyladený podvozok, masívne rozšírené nápravy a obrovské spojlery generujúce poriadny aerodynamický prítlak. GTI sa teda dokáže poriadne oprieť do svojich slick pneumatík. Ako sme sa o tom sami presvedčili na trati Ascari, najväčší zážitok dokážu v pasažierovi vyvolať obrovské brzdy. Spomalenie, ktoré dokáže Golf GTI TCR generovať, by sa takmer dalo nazvať bolestivým.

Príďte sa cez víkend pozrieť na Slovakia Ring, kde si to budú Golfy GTI TCR z tímu Sébastien Loeb Racing rozdávať s neúprosnou konkurenciou. Piloti Rob Huff a Mehdi Bennani sa posnažia, aby fanúšikov Volkswagenu nesklamali.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line