Atos predstavil najúplnejšie 4G a LTE komunikačné riešenie

Atos po prvý raz predstavil svoju ponuku taktickej, bezpečnej a spoľahlivej LTE komunikácie a komunikácie pre kritické situácie.

Paríž, Bratislava, 10. júla 2018 - Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, na veľtrhu Eurosatory po prvý raz predstavil svoju ponuku taktickej, bezpečnej a spoľahlivej LTE komunikácie a komunikácie pre kritické situácie. Portfólio Atosu je aj vďaka nedávnym akvizíciám Air-Lynx a Siemens Convergence Creators najúplnejšou a najviac integrovanou ponukou na trhu. LTE riešenie na kľúč s jednoduchým nasadením je vhodné najmä pre komunikáciu pre kritické situácie v teréne, od rádia po aplikáciu, pričom všetky služby sú poskytované v súkromnej sieti.

Atos LTE: hlavné výhody

· Vysoká šírka pásma apočetné služby zaručujú, že všetky špecifické požiadavky, týkajúce sa pozemných operácií a všetky prevádzkové procesy sú riadené;

· Atos LTE umožňuje nasadenie a implementáciu odolnej a robustnej privátnej siete pre poskytovanie štandardnej PMR funkcionality a zároveň podporuje súčasné technológie ako sú smartfóny, video, geolokalizácia, IoT a drony.

· Sprostredkúvavýmenu dát a komunikáciu v teréne s riadiacim centrom ako aj medzi všetkými platformami, ktoré sa na operácii zúčastňujú (vzdušnými, námornými, pozemnými alebo mobilnými)

· Odolnosť a flexibilita systému z neho robia perfektné riešenie na integráciu do nových alebo existujúcich sietí. Prepája sa s tradičnými PMR riešeniami a sprostredkúva aj migráciu tradičných PMR na LTE. Je to dlhodobé riešenie, ktoré možno prirodzene škálovať do natívneho 5G.

· Využitienajnovších technológií umožňuje výrazne zvýšiť situačnú orientáciu v terénnych operáciách ako aj ich bezpečnosť a efektivitu.

Atos LTE, úplné modulárne riešenie

Atos LTE obsahuje:

· Ultra bezpečný smartfón , ktorý umožňuje MCPTT (Push-to-Talk) a pokročilé geolokalizačné funkcie na mape;

· Kompaktné základné stanice s rýchlym nasadením , ktoré poskytujú odolnosť rádiových sietí a základné sieťové funkcie v jednom balení;

· Prenosný box , ktorý automaticky a okamžite prepína medzi verejnými a privátnymi LTE sieťami;

· Transparentnúkomunikáciu medzi LTE sieťami a tradičnými PMR sieťami pre používateľov, hlasové nahrávanie a zber dát prostredníctvom riadiaceho centra;

· Vývojaplikácií špecifických pre biznis potreby služby integrácie projektov.

Ponuka cieli na všetky komerčné a priemyselné sektory, ktoré vyžadujú komunikáciu v kritických situáciách a konektivitu, na misii či v biznise – napríklad v sektoroch obrany a verejnej bezpečnosti.

Trh sa prudko mení a posúva sa od konvenčných terestriálnych mobilných rádií k novým LTE terminálom. Vyvíjajú sa aj požiadavky na spoľahlivosť a vysokú úroveň zabezpečenia dátovo bohatých aplikácií, špecifických pre misiu. Nedávna akvizícia CVC (Siemens Convergence Creators) a Air-Lynx zrýchlila investície Atosu do výskumu a vývoja v oblasti kritických, taktických a bezpečných komunikácií. Atos je ako integrátor a výrobca a vďaka svojim skúsenostiam v civilných a bezpečnostných technológiách v pozícii lídra na trhu v oblasti LTE riešení pre kritickú komunikáciu,“ povedal Pierre Barnabé, COO Big Data & Security.

Zverili sme sa do rúk Atosu, aby nám poskytol kompletnú taktickú LTE ponuku, vrátane smartfónov, aplikácií a komunikačného vybavenia v teréne. Atos spoločne s bezpečnostnou komunitou navrhol a extrémne rýchlo nasadil LTE riešenie, ktoré denne využívajú vojaci v protiteroristickej operácii Sentinel už od roku 2016,“ povedal kapitán Jean-Baptiste Colas, LTE Program Officer a taktické mobilné siete, vo francúzskej armáde v rokoch 2015 až 2017.

Ponuka je dostupná hneď a neustále sa vyvíja podľa štandardov odvetvia a požiadaviek 3GPP. Spĺňa nároky odvetví dopravy, energetiky, priemyslu a ochrany citlivých miest.

Novú ponuku Atos predstavil na výstave Eurosatory v Paríži.

Súčasťou ponuky momentálne sú :

· Hoox for mission spoločne sAir-Lynx poskytujú taktickú a bezpečnú LTE komunikačnú infraštruktúru, vrátane odolných smartfónov, taktickej LTE bubliny, prenosného boxu, ktorý sa automaticky prepína medzi verejnými a privátnymi LTE sieťami bez straty spojenia a bezpečnú bránu.

· Auxylium poskytuje biznis aplikáciu pre pozemné zásahové jednotky ako aj globálne integračné možnosti.

· Multi Network Dispatching & Recording umožňuje bezproblémovú komunikáciu medzi silami v teréne a riadiacim centrom (viacero technológií) a zaznamenáva komunikáciu medzi riadiacim centrom a zásahovými jednotkami.

· Resource Tracking zobrazuje a zaznamenáva na mape miesto a pohyb mobilných zásahových jednotiek, vrátane rôznych záujmových bodov a automatické zónové upozornenia.

****

O Atos

Atos so svojimi približne 100 000 zamestnancami v 73 krajinách a ročným obratom vo výške 12 miliárd EUR je globálnym lídrom v digitálnej transformácii. Atos je európskou jednotkou v riešeniach Big Data, kybernetickej bezpečnosti, vysoko výkonnej výpočtovej infraštruktúry (High Performance Computing) a digitálnych pracovísk (Digital Workplace). Poskytuje cloudové služby, infraštruktúrne a dátové služby, rovnako ako aj transakčné služby prostredníctvom Worldline, európskeho lídra v oblasti platobných služieb.

Vďaka vysokej technologickej a digitálnej odbornosti a znalostiam priemyselných odvetví, Atos podporuje digitálnu transformáciu svojich klientov naprieč všetkými obchodnými odvetviami: finančné služby, výrobný priemysel, médiá, energetika a verejné služby, štátny verejný sektor, obrana, zdravotníctvo, retailové podniky, telekomunikácie a doprava.

Atos začal pôsobiť na Slovensku po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services v októbri 2010 pod menom Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos Slovensko dosiahol v roku 2016 čistý obrat 68 897 065 EUR a zamestnáva 304 zamestnancov v Bratislave, Prievidzi, Košiciach a Banskej Bystrici.

Skupina Atos je celosvetovým technologickým partnerom Olympijských a Paralympijských hier a pôsobí pod značkami Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline. Atos SE (Societas Europaea) je kótovaná na burze cenných papierov CAC40 Paris.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 710
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 195
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 542
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 870
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 182
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 024
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 776
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 907
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 8 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 22 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu