Savills Investment Management kupuje Gdanski Business Center II

Savills Investment Management kupuje Gdanski Business Center II od HB Reavis za viac ako 200 mil. €.

(Zdroj: HB Reavis)

Spoločnosť HB Reavis, medzinárodný poskytovateľ kancelárskych priestorov, úspešne predala dve kancelárske budovy vo Varšave spoločnosti Savills Investment Management (Savills IM), ktorá v transakcii zastupovala globálny penzijný fond. Išlo o najväčšiu transakciu svojho druhu v Poľsku za tento rok. Penzijný fond je teraz 100 % vlastníkom celého komplexu Gdanski Business Center , ktorého súčasťou sú budov y C a D s plochou takmer 53 000 m2.

Gdanski Business Center je jedným z najväčších komplexov kancelárskych budov vo Varšave, ktorý ponúka šikovne skombinované a dobre prepojené obchodné priestory, výbornú občiansku vybavenosť a zelený dvor prístupný aj verejnosti. Strešné terasy dostupné pre nájomníkov a pulzujúce prízemia s fitnescentrami, reštauráciami, kaviarňami a materskou škôlkou s vlastným ihriskom si obľúbili nielen zamestnanci, ale miestni obyvatelia a návštevníci.

Komplex Gdanski Business Center, ktorý bol dokončený v roku 2016, je súbor kancelárskych budov s najlepšou konektivitou vo Varšave, ponúkajúci bezkonkurenčný prístup k verejnej doprave. V plne obsadených obchodných priestoroch pracuje približne 10 000 zamestnancov rôznych známych firiem a inštitúcií, ako sú Aviva Group, KPMG, Nielsen, Euronet, BGŻ BNP Paribas, GE, či miestny Odvolací súd a mnoho ďalších.Prvé dve zo štyroch kancelárskych budov s celkovou rozlohou 48 000 m2 boli predané už v decembri 2016 za 186 mil. €, taktiež spoločnosti Savills IM zastupujúcej rovnakého klienta.

Jon Crossfield, riaditeľ pre strategické partnerstvá v Savills IM predaj komentoval slovami:

„Sme radi, že sa nám v mene nášho klienta podarilo dokončiť ďalšiu úspešnú transakciu a získať kontrolu nad celým komplexom Gdanski Business Center. Budovy ponúkajú jedinečnú kombináciu vybavenosti a polohy, atraktívne úrovne nájmov a preukázateľný úspech vďaka širokej škále prvotriednych nájomníkov. Tento obchod je zároveň našou ďalšou veľkou investíciou v Poľsku, kde sme za posledné dva roky preinvestovali takmer 1 mld. €.

Komplex sa nachádza v blízkosti vlakovej stanice a metra, viacerých električkových a autobusových zastávok. Na skok je aj požičovňa mestských bicyklov, čo znižuje závislosť od automobilovej dopravy. Budovy využívajú energiu z obnoviteľných zdrojov a získali tak ekologický certifikát BREEAM Excellent.

Spoločnosť HB Reavis pri transakcii využila poradenské služby spoločnosti Greenberg Traurig. Clifford Chance a K+S Ingenieure boli zasa poradcami spoločnosti Savills Investment Management.

Načítavam video...

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 098
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 659
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 573
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 775
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 720
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 506
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 093
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 3 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 3 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu