Toto sú košické špeciality, ktorým neodoláte

Vychutnať si ich môžete v jedinom obchodnom centre v Košiciach, kde nakúpite aj cez sviatky.

Cesta za gurmánskymi zážitkami vedie často ľudí v našom meste na stanicu. Práve na tomto mieste totiž nájdete domácu výrobu, ktorej sa vyrovná máloktorá chuť. Rozhodli sme sa preto predstaviť vám najvychytenejšie z fajnšmekerských gastronomických kúskov.

Dobre sa najesť, to je potreba snáď každého človeka bez rozdielu. Žien i mužov, mladších i starších, cestujúcich i necestujúcich. Aj tí totiž často zavítajú na našu košickú stanicu napriek tomu, že sa nikam nechystajú. Za chutným jedlom sem chodia sami, s partiou kamarátov alebo s rodinou. Navyše, aj láska ide cez žalúdok. Naše tipy na dobré jedlo teda môžete využiť aj ako nápad na vydarené rande.

Známou jednotkou sú napríklad burge z Food PARK-u, ktorý funguje od septembra 2016 a nájdete ho na prízemí stanice. Je za tým určite aj chutné hovädzie mäsko z „dielne“ tunajšej mäsiarne Goodies, kde dostanete produkty vždy od lokálnych dodávateľov a za výhodné ceny. Obľúbené mäsové výrobky, ako klobásy, tlačenky, šunky či oškvarky, najmä z okolia Košíc stačí prísť ochutnať a presvedčiť sa o ich kvalite.

Nové menu – väčší výber

V tejto prevádzke ide o chuťovky, ktoré vás nikdy neomrzia, reštaurácia totiž stále pracuje na zlepšovaní chutí a pravidelne vymýšľa nové kombinácie menu. „Testujeme nové chute, ktoré dávame dokopy vždy podľa prianí našich zákazníkov. Sme radi, ak sa im trafíme do gastronomického vkusu a oni sa nám vždy zavďačia minimálne tým, že sa k nám radi vracajú,“ vyjadril sa Ivan Hinca, prevádzkový riaditeľ stanice.

Aj v týchto dňoch už opäť môžete koštovať novinky a stále väčší výber reštaurácie. O každej ďalšej špecialitke sa dozviete, aj keď budete sledovať Facebook Stanica Košice alebo Food PARK. Okrem burgrov tu môžete ochutnať aj americké hotdogy a mexické wrapy. Podľa požiadavky vám všetky jedlá môžu zabaliť aj do krabičiek, aby ste si ich mohli vziať so sebou do vlaku.

Niečo pre kávičkárov

V Košiciach sa na Food PARK šíri množstvo kladných recenzií. Zamilovali sme si aj tunajšie koláče, ako domáca štrúdľa, cheesecaky či čokoládové brownies, a kávu. Tú vám pripraví certifikovaná baristka. „Je to certifikát od svetovej asociácie kávy, ktorý zaručuje to, že naši zákazníci dostanú dobrú a kvalitnú kávu,“ prezradila Zuzana Navarčíková, garantka kvality kávy vo Food PARK-u.

Talianska Tostini dokáže zlepšiť ráno a urobiť deň. Chutí študentom rovnako ako pracujúcim, juniorom i seniorom. A tiež cyklistom, ktorí oceňujú to, že Stanica Košice umiestnila stojan na ich bicykle priamo pred Food PARK, pri hlavnom vchode. Aj pri dlhšom jedení tak na ne majú vždy dohľad.

Čerstvé domáce pečivo

K pochúťkam na našej stanici patrí aj pečivo v sladkých i slaných príchutiach. To tu dostať čerstvé vo viacerých prevádzkach. Jednou z nich sú Mini potraviny, ktoré sú ako jediné otvorené aj cez sviatky. Umožňuje to výnimka, ktorá sa vzťahuje na letiská, stanice a čerpacie stanice. A tak si v týchto potravinách môžete každý deň v roku nakúpiť domáce výrobky, ale aj široký sortiment ďalších potravín pre seba a dokonca aj v darčekovom balení pre svojich blízkych.

Čerstvé pečivo z domácej výroby dostanete aj v Bistre, ktoré nájdete po svojej ceste na nástupištia vlakov – jednoducho kúpite a idete, všetko „to go“. Aj počas voľných dní vás vyzbrojí nielen pečivom, plnenými sendvičmi alebo bagetami na cesty, ale tiež pizzou z talianských ingrediencií.

Aj sviatočné nákupy

Počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja sa na Stanici Košice bez problémov nielen najete, ale si aj dobre nakúpite. Okrem reštaurácií nájdete otvorené aj obchody s módou a darčekovými predmetmi Pepco, Icones fasion a Flying Tiger Copenhagen. Nakúpite aj v Lekáreni Apotheka, DM drogerie, kvetinárstve Victor, Copy Expresse, PNSKA-e a môžete využiť služby zmenárne, banky i kaderníctva GOLD na prvom poschodí.

Blížiace sa štátne sviatky a dni pracovného pokoja:

15.9. –Sedembolestná Panna Mária

1. 11. – Sviatok všetkých svätých

17. 11. – Deň boja za slobodu a demokraciu

24. 12. – Štedrý deň

25. 12. – Prvý sviatok vianočný

26. 12. Druhý sviatok vianočný

1. 1. – Deň vzniku Slovenskej republiky

6. 1. – Zjavenie Pána (Traja králi)

zdroj KOŠICE:DNES

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 697
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 527
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 495
  4. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 11 023
  5. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 683
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 988
  7. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 658
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 404
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 11 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

19 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

20 h
SkryťZatvoriť reklamu