Vynovený Landererov park na Šafárikovom námestí

(Zdroj: HB Reavis)

V sobotu 8. septembra bol Bratislavčanom odovzdaný do užívania revitalizovaný Landererov park na Šafárikovom námestí. V meste tak pribudol plnohodnotný verejný priestor, ktorý môžu využívať obyvatelia mesta, ale aj jeho návštevníci. Na projekte sa spoločne podieľali Občianske združenie Dobré miesto založené Nadáciou HB Reavis a Mestská časť Bratislava-Staré Mesto.

Stavebné práce a záhradné úpravy sa týkali výsadby a výrazného rozšírenia zelene, pribudlo nové detské ihrisko, závlahový systém, vynovila sa fontána, nový psí výbeh, nový záhradný mobiliár, ale aj miesto na požičiavanie bicyklov. Projekt financovala mestská časť a prispel aj partner OZ Dobré miesto, ktorý sa do projektu zapojil. OZ Dobré miesto zároveň zabezpečilo aj partnerov v rámci fundraisingu. HB Reavis aj Staré Mesto prispeli sumou po 200 tisíc eur.

„Teší ma, že sme prispeli ku krajšiemu a kultúrnejšiemu prostrediu v hlavnom meste. Slávnostné otvorenie Landererovho parku a jeho predstavenie obyvateľom mesta sme spolu s mestskou časťou zrealizovali formou príjemného pikniku. Bratislavčania si tak mohli „vyskúšať“ všetky možnosti, ktoré park ponúka. Zacvičiť si na nových trávových kobercoch jogu, v ústrednej časti parku - ktorá je určená na spoločenské podujatia - si deti pozreli divadelné predstavenie a vypočuli kapelu Funny Fellows. Architekt Hans-Michael Földeak, ktorý projekt revitalizácie navrhol, mal komentovanú prehliadku parku. Landererov park je v poradí prvým úspešne ukončeným projektom OZ Dobré miesto, ktoré je našou nekomerčnou iniciatívou spoločenskej zodpovednosti na podporu vyššej kvality života Bratislavčanov, prvá fáza revitalizácie Námestia slobody finišuje“ povedal Jakub Gossányi, Head of Development HB Reavis Slovakia.

Aj vďaka iniciatíve OZ Dobré miesto sa zachovalo maximálne množstvo zelene. V Landererovom parku je použitá aj jedinečná forma závlahy: zeleň je zavlažovaná vodou zo studne a závlahový systém priamo čerpá dáta z meteostanice a prispôsobuje závlahu aktuálnym poveternostným podmienkam.

„Osobitne by som chcel poďakovať partnerom, ktorých sa nám podarilo prostredníctvom OZ Dobré miesto získať, a prispeli v hodnote približne 25 tisíc eur – Garden Services, Zumtobel group, SiebertTalas, Superzoo, Bajvet, Mmcité a Proludic – aj vďaka nim park spĺňa predstavy kultivovaného a moderného verejného priestranstva v 21.storočí,“ dodal Jakub Gossányi.

„Dôvodom, prečo sme sa rozhodli podporiť projekt Landererovho parku dodávkou mestského mobiliára, bola silná architektonická myšlienka a snaha investora vytvoriť kvalitný verejný priestor, ktorý je určený pre všetkých. Pre obyvateľov a návštevníkov ktoréhokoľvek mesta je vždy benefitom, keď súkromný investor dokáže investovať finančné prostriedky mimo svoj biznis na rozvoj mesta a vytvoriť priestor, kde sa môžu ľudia stretávať a tráviť svoj voľný čas,“ povedal Leo Ulman, obchodný riaditeľ spoločnosti Mmcité, ktorá parku dodala mobiliár.

Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu

Nič neuhasí smäd lepšie, ako správne načapované pivo!

Rezidenčná štvrť bez betónových plotov

Viete si predstaviť bývanie, v ktorom pri prechádzaní sa neuvidíte betónový plot len zeleň? Nielen o tom sa dočítate v rozhovore.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak