Martin Borguľa bude kandidovať za starostu Starého Mesta

Poslanec mesta za mestskú časť Bratislava – Staré Mesto dnes oficiálne oznámil svoju kandidatúru na post starostu Starého Mesta.

Martin Borguľa pôsobí v komunálnej politike dvanásť rokov. Pôsobí v staromestskom a mestskom zastupiteľstve, toto volebné obdobie aj v zastupiteľstve Bratislavského samospráneho kraja.

„Po dvanástich rokoch aktívnej práce v komunálnej politike sa dnes už cítim dostatočne zrelý, politicky skúsený a odborne a manažérsky zdatný viesť mestskú časť, v ktorej žijem od narodenia, kde pracujem a vychovávam svoje deti,“ povedal Martin Borguľa.

Poslanec je známy svojimi aktivitami pre Staré Mesto. Ide hlavne o aktivity v oblasti čistoty a poriadku, zelene, rozvoja kultúrneho života v Medickej záhrade, vzdelávania v podobe náučných prehliadok Spoznaj Staré Mesto či aktivít pre staromestských seniorov.

„Po celý čas môjho pôsobenia v samospráve som sa snažil byť aktívnym poslancom. Nikdy som svoju pozíciu poslanca nevnímal len ako pasívnu účasť na zastupiteľstvách. Chcel som pre ľudí niečo reálne urobiť, chcel som zveľaďovať Staré Mesto, aby lepšie vyzeralo. Preto som prinášal toľko aktivít z rôznych oblastí. Na zásadné zmeny, o ktoré by som sa chcel pokúsiť, je ale už potrebný vyšší ako poslanecký mandát. Preto som sa rozhodol kandidovať za starostu Starého Mesta,“ povedal Martin Borguľa.

Poslanec kandiduje ako nezávislý, zo strany Smer odišiel.

„Zo Smeru som odišiel v apríli tento rok. Snažil som sa svojho času o veciach, ktoré sa mi nepáčili, diskutovať na mieste na to určenom – vnútri strany. V súčasnosti, keď už nie som členom strany, by som o dôvodoch nerád hovoril. Ak by som sa k tomu vracal teraz, mohlo by to vyznieť ako ohováranie a hádzanie špiny. Tieto spôsoby vidíme medzi politikmi až príliš často. Ja to robiť nechcem,“ povedal Martin Borguľa.

Poslanec prichádza s komplexným volebným programom s cieľom priniesť v Starom Meste zásadné a markantné zmeny v oblasti čistoty, zelene, parkovania, bezpečnosti.

„Za najväčšie problémy, ktoré by som riešil hneď po zvolení, pokladám čistotu a parkovanie. Čistota – veľa sa o nej hovorí, ale stále sa rieši len parciálne a pomaly. Chcel by som priniesť markantnú zmenu v čistote založením staromestského komunálneho podniku. Zaviedol by som pravidelné upratovacie čaty, a to hlavne v úplnom centre mesta počas víkendov, aj kontrolné hliadky čistoty. Parkovanie je ďalšia téma, o ktorej sa viac rozpráva, ako koná. Môj cieľ je jediný – zabezpečiť pre Staromešťanov prednostné, bezplatné parkovanie. Mám pre Staré Mesto a jednotlivé oblasti života jasnú víziu a plán, ktoré by som rád uviedol do života, aby na Staré Mesto mohli byť jeho obyvatelia naozaj hrdí“, povedal na záver Martin Borguľa.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom