Letná univerzita pre stredoškolákov 2018

Minulý týždeň sme na našej univerzite, STU v Bratislave, privítali takmer päťdesiatku študentov stredných škôl.

Minulý týždeň sme na našej univerzite privítali takmer päťdesiatku študentov stredných škôl - ambasádorov z celého Slovenska v rámci “Letnej univerzity pre stredoškolákov 2018“. Otvorenie tohto podujatia prebehlo 5. septembra v Trnave na Materiálovotechnologickej fakulte (MTF), odkiaľ sme sa po prehliadke presunuli do Bratislavy. V tento deň nás čakala ešte návšteva Fakulty elektrotechniky a informatiky (FEI). Na druhý deň boli na pláne chemická, strojnícka a v neposlednom radenaša - Stavebná fakulta (SvF). Študentov privítal dekan fakulty prof. Ing. Stanislav Unčík, PhD. s prodekanom doc. Ing. Petrom Makýšom, PhD., ktorí zhrnuli možnosti štúdia na našej škole. Následne pokračovala prednáška s profesorom RnDr. Karolom Mikulom, DrSc. z katedry matematiky a deskriptívnej geometrie, ktorý potvrdzuje pravdivosť chýru, že matematika na našej fakulte je skutočne na špičkovej úrovni, čo mimochodom potvrdil aj prodekan Ing. Peter Pištek, PhD. na fakulte informatiky (FEI). Potom sa už študenti rozdelili do dvoch skupín, aby absolvovali prehliadku s odborným výkladom v laboratóriách na katedre konštrukcií pozemných stavieb, za ktorú ďakujeme doktorandom Ing. Jakubovi Čurpekovi, ktorý vniesol do výkladu aj svoj osobitý humor a doktorandovi Ing. Lukášovi Bosákovi. Zároveň ďakujeme prodekanovi doc. Ing. Petrovi Kyrinovičovi, PhD. , ktorý našim mladým študentom ukázal prístroje na streche bloku A s výhľadom na Bratislavu.

Prehliadku našej fakulty sme ukončili na 22. poschodí bloku C s ešte lepším výhľadom a to nielen na mesto, ale aj na novovznikajúce pracovné priestory s atmosférou našich staviteľov, architektov. Týmto sa však deň nekončil, pretože bol pripravený zábavno-poučný spoločenský večer, kde si zástupcovia z každej fakulty niečo pripravili v štýle „škola hrou“. Posledný deň, v piatok, sme sa vybrali na Fakultu architektúry (FA) a Ústav manažmentu, a potom už prišiel úplný záver podujatia: v Aule Dionýza Ilkoviča rektor STU prof.h.c. prof. Ing. Robert Redhammer, PhD. spolu s prorektorom prof. Ing. Mariánom Peciarom, PhD. slávnostne odovzdali všetkým absolventom letnej univerzity certifikáty s titulom „ambasádor STU“ . Dúfame, že stredoškoláci si uvedomia túto hodnosť v plnom rozsahu a na svojich školách budú šíriť iba dobré meno STU.

Študenti, STU je správna voľba!

Viac fotografii TU

Text: Bc. Nora Naddourová, Združenie študentov SvF
Foto: Mgr. Valéria Kocianová

Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania

S každým realizovaným projektom sa zvyšuje povedomie ľudí o firme

Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch

Ako hodnotí profesionálka hotely, služby a aktivity v dovolenkovom raji?

Sieť prevádzok STOP SHOP obchodov má už 80 pobočiek

Spoločnosť IMMOFINANZ rozširuje svoju značku STOP SHOP pre retailové parky, kúpila osem parkov v Slovinsku, Srbsku a Chorvátsku.

Rozdiel medzi Dič a Ič dph

Dnes sa pozrieme na rozdiel medzi DIČ A IČ DPH.