Študenti zo stavebnej ocenení v súťaži Stavby s vůní dřeva

Do 6. ročníka študentskej súťaže zameranej na drevené stavby sa prihlásilo 63 študentov z 10 českých a slovenských fakúlt.

Do 6. ročníka najväčšej študentskej súťaže zameranej na drevené stavby v Českej republike, ktorú vyhlasuje Nadace dřevo pro život, sa prihlásilo 63 študentov z 10 českých a slovenských fakúlt, ktorí vypracovali 51súťažných diel. Odborná porota a široká verejnosť vybrala 4 víťazov, ďalší 2 víťazov ocenila spoločnosť Kronospan a Stora Enso. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: Drevené stavby - malé a Drevené stavby – veľké.

Ceny si medzi sebou rozdelili študenti ČVUT v Prahe, VUT v Brne a Stavebná fakulta STU v Bratislave.

Máme radost, že se soutěže už třetím rokem účastní přes 60 studentů, kteří přihlašují stále zajímavější a propracovanější návrhy. Věřím, že i díky těmto mladým talentům se u nás bude zájem o dřevostavby i nadále zvyšovat, okomentovala účast v soutěži její vedoucí Ing. Lenka Trandová.

Témou 6. ročníka bolo „Dřevo je naše budoucnost“. Študenti vo svojich návrhoch zdôrazňovali, že drevo je obnoviteľný materiál, ktorý je „ budoucností pro naše další generace .

Vužívanie dreva v stavebníctve vnímali ako cestu k ochrane prírodných zdrojov a ako spôsob ,

jak přistupovat k architektuře s ohledem na udržitelný rozvoj .

Víťazi zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave:

Cena veřejnosti:

Materská škola ,Kristína Valachovičová, Stavebná fakulta Slovenská technická univerzita v Bratislave

Cena STORA ENSO za použití materiálu CLT:

Nemocnica s drevenou NK , Matúš Neusch, Stavebná fakulta Slovenská technická univerzita v Bratislave

Odborná porota:

Ing. Jiří Koliba, předseda odborné poroty, vrchní ministerský rada sekce průmyslu, podnikání a stavebnictví Ministerstva průmyslu a obchodu

Ing. arch. Pavel Horák, Prodesi/Domesi

Ing. Radek Pecka, ředitel Pfeifer Holz s.r.o.

Ing. Lenka Trandová, vedoucí projektu studentských soutěží Nadace dřevo pro život

Ing. arch. Tomáš Veselý, architekt

Ing. Josef Vojáček, generální ředitel Lesy České republiky, s.p.

Našim oceneným študentom srdečne blahoželáme!

Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania

S každým realizovaným projektom sa zvyšuje povedomie ľudí o firme

Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch

Ako hodnotí profesionálka hotely, služby a aktivity v dovolenkovom raji?

Sieť prevádzok STOP SHOP obchodov má už 80 pobočiek

Spoločnosť IMMOFINANZ rozširuje svoju značku STOP SHOP pre retailové parky, kúpila osem parkov v Slovinsku, Srbsku a Chorvátsku.

Rozdiel medzi Dič a Ič dph

Dnes sa pozrieme na rozdiel medzi DIČ A IČ DPH.