Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferenciaCSASC 2018, ktorú organizovali matematické spoločnosti Česka, Slovinska, Rakúska, Slovenska a Katalánska. Predchádzajúce ročníky boli v Prahe v roku 2010, v Kremsi v roku 2011, v Koperi 2013 a v Barcelone 2016. Tohto ročníka sa zúčastnilo 120 účastníkov z 12 krajín. Popri 5 organizátorských krajín sa konferencie zúčastnili aj matematici z Francúzska, Holandska, Izraela, Nemecka, Srbska, Talianska a Veľkej Británie. Na konferencii odznelo 8 plenárnych prednášok a bolo zorganizovaných 9 monotematických workshopov:

• algebraická a topologická teória grafov
  • aplikácie stochastickej analýzy v kvantitatívnych finančných modeloch
  • kategoriálne modely v algebre a topológii
  • komutatívna algebra a algebraická geometria
  • funkcionálna analýza a geometria
  • teória grafov a kombinatorika
  • numerický workshop
  • TIFMOFUS: metódy časovej frekvencie pre operátory a priestory funkcií
  • modelovanie neurčitosti

V rámci konferencie účastníci nadviazali nové odborno-vedecké kontakty, položili základ novej spolupráce.

Vo štvrtok večer si účastníci užili spoločenský večer v príjemných podzemných priestoroch reštaurácie Leberfinger pri Dunaji.

VydavateľstvoBirhäuser zorganizovalo počas konferencie malú výstavu matematických kníh. Knižky pochádzali z vydavateľstva Springer, kde ich prišla predstaviť pani Dorothy Mazlum z vydavateľstva Springer - Birhäuser.

Prof. RNDr. Martin Kalina, CSc. a Mgr. Mária Ždímalová, PhD., Katedra matematiky a deskriptívnej geometrie Stavebná fakulta STU v Bratislave

Poďte kontrolovať novinárov denníka SME

Ponúkame vám možnosť prísť na niekoľko dní do redakcie SME.

Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť

Niekedy jednoducho nepomôže pravidelný prísun vitamínov ani iná prevencia.

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

Prognózy pre slovensky realitný trh v roku 2019

Prvé predpovede, ako sa vyvinie dianie na realitnom trhu v roku 2019.