Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferenciaCSASC 2018, ktorú organizovali matematické spoločnosti Česka, Slovinska, Rakúska, Slovenska a Katalánska. Predchádzajúce ročníky boli v Prahe v roku 2010, v Kremsi v roku 2011, v Koperi 2013 a v Barcelone 2016. Tohto ročníka sa zúčastnilo 120 účastníkov z 12 krajín. Popri 5 organizátorských krajín sa konferencie zúčastnili aj matematici z Francúzska, Holandska, Izraela, Nemecka, Srbska, Talianska a Veľkej Británie. Na konferencii odznelo 8 plenárnych prednášok a bolo zorganizovaných 9 monotematických workshopov:

• algebraická a topologická teória grafov
  • aplikácie stochastickej analýzy v kvantitatívnych finančných modeloch
  • kategoriálne modely v algebre a topológii
  • komutatívna algebra a algebraická geometria
  • funkcionálna analýza a geometria
  • teória grafov a kombinatorika
  • numerický workshop
  • TIFMOFUS: metódy časovej frekvencie pre operátory a priestory funkcií
  • modelovanie neurčitosti

V rámci konferencie účastníci nadviazali nové odborno-vedecké kontakty, položili základ novej spolupráce.

Vo štvrtok večer si účastníci užili spoločenský večer v príjemných podzemných priestoroch reštaurácie Leberfinger pri Dunaji.

VydavateľstvoBirhäuser zorganizovalo počas konferencie malú výstavu matematických kníh. Knižky pochádzali z vydavateľstva Springer, kde ich prišla predstaviť pani Dorothy Mazlum z vydavateľstva Springer - Birhäuser.

Prof. RNDr. Martin Kalina, CSc. a Mgr. Mária Ždímalová, PhD., Katedra matematiky a deskriptívnej geometrie Stavebná fakulta STU v Bratislave

Odborná exkurzia po vodných stavbách v Českej republike

Odborná exkurzia študentov SvF STU po vodných stavbách v Českej republike

Diskusný stôl na tému Energetická certifikácia budov

Slovenská komora stavebných inžinierov v spolupráci so Stavebnou fakultou STU pozývajú na diskusiu s Arch. Dipl. Ing. S. Dukátom

Druhy ochranných známok

Keď sa povedia druhy ochranných známok veľa ľudí napadne ihneď slovné, obrazové, kombinované prípadne trojrozmerné.

OMV má riešenie na neohlásených kuriérov

OMV teraz ponúka možnosť nechať si poslať balíček na čerpaciu stanicu.